Smakowita Sałatka Z Kaktusów

Smakowita Sałatka Z Kaktusów
Smakowita Sałatka z kaktusa może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 206 kalorii, 4G białka, oraz 15 g tłuszczu. Na 1,31 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Jeśli masz cebulę, sól, jalapenos i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Sałatka Kaktusowa, Sałatka Kaktusowa, oraz Sałatka kaktusowa szefa kuchni dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Kaktus: przygotuj świeżego kaktusa zgodnie z uwagami poniżej.
2
Składanie sałatki: krótko przed podaniem dokładnie opłukać i odsączyć gotowanego lub konserwowego (ale nie prażonego) kaktusa, następnie wymieszać z pomidorem, cebulą i kolendrą. Zmiksować składniki dressingu dokładnie ubijając lub wstrząsając w szczelnie zamkniętym słoiku; posolić, następnie zalać warzywami i wrzucić do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
3
Dekorowanie i prezentacja: ułóż ozdobny talerz z liśćmi sałaty i ułóż na środku sałatkę z kaktusów.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka (6 Uncji)1 Szklanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka (6 Uncji)
4
Posypać serem, ułożyć marynowane chili i rzodkiewki na wierzchu i podawać. Harmonogram i wcześniejsze przygotowanie
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojony W Kostkę, Częściowo Odtłuszczony Ser Mozzarella (1/2-calowe Kostki)Pokrojony W Kostkę, Częściowo Odtłuszczony Ser Mozzarella (1/2-calowe Kostki)
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
6 Pomidorów Obranych I Posiekanych6 Pomidorów Obranych I Posiekanych
5
Z przygotowanymi łyżkami kaktusowymi pod ręką, sałatka łączy się w około 15 minut. Najlepiej podawać w ciągu kilku minut od ubrania.Wariacje Tradycyjne
Składniki, których będziesz potrzebować
NopalesNopales
6
Sałatka z kaktusa z Puebla: przygotuj poprzedni przepis, zastępując 5 do 7 uncji gotowanej zielonej fasoli na parze (końce pocięte) dla kaktusa i 1/3 szklanki startej mozzarelli (używają sera sznurkowego) dla świeżego sera.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojona Mortadela, Pokrojona Na Paski O Szerokości 1/2 CalaPokrojona Mortadela, Pokrojona Na Paski O Szerokości 1/2 Cala
Gotowa Fasolka Szparagowa, Dostępna W Dziale Warzywnym, Przekrojona Na Pół Pod KątemGotowa Fasolka Szparagowa, Dostępna W Dziale Warzywnym, Przekrojona Na Pół Pod Kątem
Czubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki LiściastejCzubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki Liściastej
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
7
Dekoruj awokado pokrojone w kostkę. Ta sałatka jest często wykonana z kilku łyżeczek posiekanego świeżego oregano.Poszukiwania Regionalne
Składniki, których będziesz potrzebować
świeże Oreganoświeże Oregano
1/2 Szklanki Meksykańskiej śmietany (można Zastąpić Creme Fraiche)1/2 Szklanki Meksykańskiej śmietany (można Zastąpić Creme Fraiche)
8
Wiosła kaktusowe mocowane w taki czy inny sposób są popularne w środkowym i zachodnio-środkowym Meksyku. Mieszanki sałatkowe Nepalu osiągnąć szczyt w Toluca, gdzie jeden jest wykonany z lekkim sosem chile guajillo anty smażone cebule, jeden z Serrano chiles i marchew, a jeden ze standardową mieszanką cebuli, pomidory, ser, rzodkiewka i świeża kolendra; ten ostatni zwykle nie ma dressing.Wiosła Kaktusowe
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Kolendraświeża Kolendra
NopalesNopales
Limonki, Skórka Z 1, Sok Z ObuLimonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu
Smażona CebulaSmażona Cebula
Pieprz GuajilloPieprz Guajillo
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Pokrojony W Kostkę, Częściowo Odtłuszczony Ser Mozzarella (1/2-calowe Kostki)Pokrojony W Kostkę, Częściowo Odtłuszczony Ser Mozzarella (1/2-calowe Kostki)
6 Pomidorów Obranych I Posiekanych6 Pomidorów Obranych I Posiekanych
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
1
Gotowanie jest najczęstszą metodą gotowania: na 4 średnie łopatki, doprowadzić 4 ćwiartki wody do wrzenia w garnku 6 - do 8-ćwiartkowym, mocno posolić i opcjonalnie dodać łyżeczkę sody oczyszczonej (aby zmniejszyć przebarwienia).
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch FioletowyGroch Fioletowy
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
2
Dodać przygotowany kaktus i gotować odkryte na średnim ogniu, aż dość miękkie, 15 do 20 protokół. (Brak gotowania kaktusa wystarczająco długo pozostawi cię z lepkim kaktusem, który nadal wycieka śluzem podobny do tego, co emanuje okra, znany jako baba w języku hiszpańskim; również baba sprawi, że woda będzie gęsta i spieniona, więc uważaj na wrzące.) Ugotowany Kaktus opłukać na kilka minut pod zimną wodą, a następnie dokładnie osuszyć na papierowych ręcznikach.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Ketmia Jadalna (okra)Ketmia Jadalna (okra)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
3
Mój ulubiony sposób przyrządzania kaktusów (ponieważ nie wymaga Haba-wymywania wody) pochodzi z Środkowo-Zachodniego Meksyku, gdzie całe wiosła kaktusowe grillowane na węglu drzewnym lub gotowane na patelni czasami towarzyszą regionalnym specjałom: łopatki pozostawić w całości po wyczyszczeniu, po prostu punktując każdą stronę wzdłuż 3 razy nożem.
Składniki, których będziesz potrzebować
NopalesNopales
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
4
Posmaruj każdą stronę olejem roślinnym, a następnie posyp solą i odrobiną soku z limonki. Piecz je na średnim ogniu węgla (co daje im wspaniały smak) przez 15 minut, obracając od czasu do czasu, lub piecz je na patelni podgrzanej do nieco niższej niż średnia, obracając, przez około 20 protokół. Aby uzyskać najbardziej równomierne gotowanie, piecz je w piekarniku w temperaturze 3500 przez około 25 minut. Ostudzić, następnie pokroić w paski lub kostkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
5
artykuł var
6
Typ_27_data = {};
7
artykuł
8
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje4
Ocena Zdrowia18
Rodzaje PotrawSałatki
Magazyn