Smaczne Tacos z soczewicą

Smaczne Tacos z soczewicą
Smaczne Tacos z Soczewicą mogą być właśnie przepisem bezglutenowym, którego szukałeś. Za 1,84 dolara za porcję otrzymasz danie główne dla 6 osób. Jedna porcja zawiera 334 kalorie , 19 g białka i 9 g tłuszczu . Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Tylko nielicznym osobom naprawdę smakowało to meksykańskie danie. Mieszanka mielonego kminku, śmietany, soczewicy i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut . Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 55% , to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Smaczne Tacos z soczewicą , Smaczne Tacos z soczewicą i Smaczna zupa z soczewicy .

Instrukcje

1
Na dużej patelni z powłoką nieprzywierającą podsmaż cebulę i czosnek na oleju, aż będą miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Penne)Makaron Penne)
Penne (makaron W Kształcie Pióra) Lub Farfalle (makaron W Kształcie Dużej Muszki)Penne (makaron W Kształcie Pióra) Lub Farfalle (makaron W Kształcie Dużej Muszki)
(w Kształcie Pióra(w Kształcie Pióra
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Pokrojone Szalotki, Tylko Zielona CzęśćDrobno Pokrojone Szalotki, Tylko Zielona Część
2
Dodaj soczewicę, chili w proszku, kminek i oregano; gotować i mieszać przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 1/2 Szklanki Posiekanej Białej Cebuli (z 1 Dużej Lub 2 Małych Cebul)2 1/2 Szklanki Posiekanej Białej Cebuli (z 1 Dużej Lub 2 Małych Cebul)
SoczewicaSoczewica
Włoskie Pomidory W Całości, Obrane, Dobrze Odsączone I PosiekaneWłoskie Pomidory W Całości, Obrane, Dobrze Odsączone I Posiekane
KminekKminek
3
Dodaj bulion; doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 25-30 minut lub do momentu, aż soczewica będzie miękka.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
4
Odkryć; gotować przez 6-8 minut lub do momentu, aż mieszanina zgęstnieje. Soczewicę lekko zmiksuj. Wymieszaj salsę.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)
5
Włóż około 1/4 szklanki mieszanki soczewicy do każdej skorupy taco. Na wierzch połóż sałatę, pomidor, ser i śmietanę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Grubo Krojony Chleb PumpernikielOpcjonalnie Grubo Krojony Chleb Pumpernikiel
1-1/2 Szklanki Posiekanej Czerwonej Papryki1-1/2 Szklanki Posiekanej Czerwonej Papryki
Blok Sera Colby, Pokroić W KostkęBlok Sera Colby, Pokroić W Kostkę
SoczewicaSoczewica
Pokruszone Płatki Czerwonej Papryki I Dodatkowo Do DekoracjiPokruszone Płatki Czerwonej Papryki I Dodatkowo Do Dekoracji

Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose

Pinot Noir, Riesling i Sparkling Rosé to moje najlepsze typy do Tacos. Do dań meksykańskich dobrze pasują kwaśne wina białe, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości tanin, takie jak pinot noir. Musujące róże to także bezpieczne połączenie. Możesz spróbować Goldeneye Gowan Creek Vineyard Pinot Noir. Oceniającym podoba się, z oceną 4,9 na 5 gwiazdek i ceną około 80 dolarów za butelkę.
Winnica Goldeneye Gowan Creek Pinot Noir
Winnica Goldeneye Gowan Creek Pinot Noir
Wino to, wykonane w stylu preferowanym przez naszego założyciela, Dana Duckhorna, emanuje bogactwem, głębią, ciemnymi owocami i strukturą. Na podniebieniu jest głębokie i bujne, z warstwami dzikich jeżyn i ciasta śliwkowego wsparte smugą kwasowości, która dodaje wyrazistości smakom, jednocześnie nadając winu trwały finisz z nutami lawendy, groszy królewskich i przypraw azjatyckich.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia16
Magazyn