Smaczne Tacos z soczewicą
Smaczne Tacos z Soczewicą mogą być właśnie przepisem bezglutenowym, którego szukałeś. Za 1,84 dolara za porcję otrzymasz danie główne dla 6 osób. Jedna porcja zawiera 334 kalorie , 19 g białka i 9 g tłuszczu . Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Tylko nielicznym osobom naprawdę smakowało to meksykańskie danie. Mieszanka mielonego kminku, śmietany, soczewicy i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut . Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 55% , to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Smaczne Tacos z soczewicą , Smaczne Tacos z soczewicą i Smaczna zupa z soczewicy .
Instrukcje
Na dużej patelni z powłoką nieprzywierającą podsmaż cebulę i czosnek na oleju, aż będą miękkie.
Dodaj soczewicę, chili w proszku, kminek i oregano; gotować i mieszać przez 1 minutę.
Dodaj bulion; doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 25-30 minut lub do momentu, aż soczewica będzie miękka.
Odkryć; gotować przez 6-8 minut lub do momentu, aż mieszanina zgęstnieje. Soczewicę lekko zmiksuj. Wymieszaj salsę.
Włóż około 1/4 szklanki mieszanki soczewicy do każdej skorupy taco. Na wierzch połóż sałatę, pomidor, ser i śmietanę.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i Sparkling Rosé to moje najlepsze typy do Tacos. Do dań meksykańskich dobrze pasują kwaśne wina białe, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości tanin, takie jak pinot noir. Musujące róże to także bezpieczne połączenie. Możesz spróbować Goldeneye Gowan Creek Vineyard Pinot Noir. Oceniającym podoba się, z oceną 4,9 na 5 gwiazdek i ceną około 80 dolarów za butelkę.
Winnica Goldeneye Gowan Creek Pinot Noir
Wino to, wykonane w stylu preferowanym przez naszego założyciela, Dana Duckhorna, emanuje bogactwem, głębią, ciemnymi owocami i strukturą. Na podniebieniu jest głębokie i bujne, z warstwami dzikich jeżyn i ciasta śliwkowego wsparte smugą kwasowości, która dodaje wyrazistości smakom, jednocześnie nadając winu trwały finisz z nutami lawendy, groszy królewskich i przypraw azjatyckich.