Roztopić masło i olej na dużej patelni na średnim ogniu, aż piana zniknie, wymieszać stek, cebulę i czosnek i gotować i mieszać, aż mięso i cebula są rumiane około 10-15 protokół.Następnie wymieszaj mąkę, tymianek, sól i pieprz, posyp mąkę rumianym mięsem i wymieszaj do coat.In duży garnek dodać bulion warzywny, kostki oxo, sos Worcestershire, pomidory pokrojone w kostkę, pokrojona w kostkę czerwona papryka i mieszanka mięsa; doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień do średniego niskiego, przykryć i dusić, aż mięso będzie miękkie, o 45 minut do godziny.Następnie dodać ziemniaki, marchew, seler, grzyby i Poblano chile i dusić, odkryte, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa będą miękkie i zupa zgęstnieje.Jeśli okaże się, że zupa jest zbyt gęsta, dodaj więcej bulionu warzywnego, trochę na raz.Tuż przed podaniem zmiksować świeżą posiekaną bazylię do zupy.