Smaczna Tilapia Sezamowa
Smaczny Sezam Tilapian jest bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis z 6 porcjami. Na 2,35 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To danie główne ma 203 kalorie, 24g białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Jeśli masz cukier, olej sezamowy, filety filety tilapia i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać zmielony imbir, można śledzić to danie główne z Ciasto imbirowe z lukrem imbirowym jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 61%. Podobne przepisy to Tasty Tilapia, Smaczne Filety Z Tilapii, oraz Łatwa, smaczna Tilapia.
Instrukcje
Wymieszaj sok pomarańczowy, sos sojowy, olej sezamowy, cukier, czosnek i imbir w naczyniu do pieczenia 9x13 cali, aż do połączenia.
Dodaj filety tilapia, obracając raz, aby równomiernie pokryć. Przykryj naczynie folią i marynuj w lodówce co najmniej 30 minut.
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F (220 stopni C).
Wyjąć folię i piec w nagrzanym piekarniku, aż ryby płatki łatwo widelcem, 9 do 11 protokół.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir, Wino Musujące
Tilapię można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Alois Lageder Terran Alpina Pinot Grigio vigneti delle Dolomiti. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 16 dolarów za butelkę.
Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio Vigneti delle Dolomiti
# 51 Wine Spectator Top 100 of 2021Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio ma jasnożółty kolor z wyraźnymi kwiatowymi aromatami z nutą przyprawy; średnio treściwy z dobrą mineralnością i precyzyjnym wykończeniem.Dobrze pasuje do ryb i skorupiaków, drobiu, białych mięs jako przystawka lub do posiłku