Smażony dip cebulowy
Przepisów na hor d'oeuvre nigdy za wiele, więc wypróbuj smażony na patelni dip cebulowy. Jedna porcja tego dania zawiera około 2 g białka, 31 g tłuszczu i łącznie 299 kalorii. Za 50 centów za porcję ten przepis pokrywa 4% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8 osobom. Udaj się do sklepu i kup pieprz, śmietanę, mielony pieprz cayenne i kilka innych rzeczy, aby przygotować je dzisiaj. Można się nim delektować w dowolnym momencie, ale szczególnie nadaje się on na Super Bowl. Ten przepis wypróbowały i polubiły 84 osoby. Jest to dobra opcja, jeśli jesteś na diecie bezglutenowej i lakto ovo-wegetariańskiej. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 10 minut. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 16%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy obejmują smażony na patelni dip cebulowy, smażony na patelni dip cebulowy i smażony na patelni dip cebulowy.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Cebulę przekrój na pół, a następnie pokrój w półokrągłe plasterki o grubości 1/8 cala. (Będziesz miał około 3 szklanek cebuli.)
Rozgrzej masło i olej na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać cebulę, cayenne, sól i pieprz i smażyć przez 10 minut. Zmniejsz ogień do średniego i smaż, od czasu do czasu mieszając, przez kolejne 20 minut, aż cebula się zrumieni i skarmelizuje. Pozwól cebulom ostygnąć.
Umieść serek śmietankowy, śmietanę i majonez w misie miksera elektrycznego wyposażonego w łopatkę i ubijaj, aż masa będzie gładka.
Dodaj cebulę i dobrze wymieszaj. Smak przypraw.
Podawać w temperaturze pokojowej.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Dip Cebulowy można łączyć z winem musującym i różem musującym. Jeśli podajesz wybór przekąsek, nie możesz się pomylić z tymi. Oba są bardzo przyjazne dla jedzenia i uzupełniają różnorodne smaki. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest Louis Roederer Cristal Brut. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 299 dolarów.
![Cristal Brut Louisa Roederera]()
Cristal Brut Louisa Roederera
Cristal, klejnot i tête de cuvée szampana Louisa Roederera, został stworzony w 1876 roku dla cara Rosji Aleksandra II. Pozostaje wierny swemu pochodzeniu, inspirowany elegancją i czystością. Cristal jest produkowany zgodnie z rygorystycznymi standardami winiarskimi, które wymagają rygorystycznej selekcji crus, roczników, winogron i wina. Cristal jest produkowany wyłącznie z najlepszych roczników crus, które mają gwarancję, że pochodzą z winnicy Louis Roederer. Wszystkie wyjątkowe cechy rocznika 2002 zostały dosłownie uchwycone w tym Cristal 2002, który jest hojny i bujny, ukazując idealną równowagę pomiędzy koncentracją i finezją, świeżością i winem, intensywnością i wyrafinowaniem. W trzech słowach: dumny, bogaty i luksusowy. Cristal 2002 jest jaskrawo żółty z jasnobursztynowymi refleksami i ma piękny mus z delikatnym kordonem trwałych i regularnych bąbelków. Nos jest intensywny i delikatny, odsłaniając czystą i dobrze wymieszaną mieszankę smaków miodu, kakao, lekko prażonych orzechów laskowych i kandyzowanych owoców cytrusowych. W ataku pikantna eksplozja dojrzałych owoców, wino ujawnia czerwone owoce, białą czekoladę, karmel i duńskie ciasto, typowe dla Cristala. Jego jedwabista, skoncentrowana konsystencja opiera się na intensywnej, mocnej i winnej strukturze, ale zachowuje wyrafinowanie. Podniebienie rozwija się, aby osiągnąć pyszne wrażenie dobrze wymieszanej harmonii smaków. Świeży finisz z nutą goryczy sprawia, że jest niemal chrupiące.