Smażone Shishamo
Smażone Shishamo może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 54 kalorie, 3G białka, oraz 0g tłuszczu każdy. Na 2,93 zł za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz sos sojowy, kawałki cytryny, mirin i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 8%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj Shishamo Wrap, Indyk Smażony Na Głębokim Tłuszczu, oraz Pizza Smażona Na Głębokim Tłuszczu dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umyć i osuszyć rybę. W średniej wielkości misce, połączyć mąkę i sól.
Na małej patelni z sosem umieścić dashi, mirin, sos sojowy i cukier i dobrze wymieszać. Na średnim ogniu, doprowadzić do duszenia i wymieszać, rozpuszczając cukier.
W woku rozgrzej olej do około 350 F. przygotuj talerz wyłożony papierowymi ręcznikami i sosem do zanurzania pod ręką. Lekko pogłębiać każdą rybę w misce z mąki i soli, wytrząsając nadmiar soli. Smażyć w głębokim tłuszczu przez 2 do 3 minut, aż skóra będzie złotobrązowa.
Smażoną rybę ułożyć na papierowych ręcznikach, aby nasiąkła oliwą, a następnie od razu zjeść z sosem i kawałkami cytryny.