Skrzydełka w stylu kreolsko-cajuńskim
Skrzydełka kreolsko-cajunskie przygotowuje się w około 1 godzinę i 30 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera około 12 g białka , 30 g tłuszczu i łącznie 320 kalorii . Ten przepis jest przeznaczony dla 14 osób i kosztuje 61 centów za porcję. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i sycący. Dobrze sprawdza się jako tania przystawka. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Tylko kilka osób naprawdę polubiło to kreolskie danie. Jeśli masz sos pieprzowy, sos pomidorowy, skrzydełka z kurczaka i kilka innych składników, możesz je zrobić. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i przyjazną dla FODMAP . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 32% , co nie jest tak imponujące. Podobne przepisy to Creamy Creole Crab Pots , Cajun Chicken Pasta i Blackened Cajun Chicken .
Instrukcje
Na patelni elektrycznej lub w głębokim tłuszczu rozgrzej olej do 350°. Smaż skrzydełka kurczaka, kilka na raz, przez 10-12 minut lub do momentu, aż sok będzie klarowny.
Odsączyć na ręcznikach papierowych.
W dużej misce wymieszaj sos pomidorowy, masło i sos z ostrej papryki; dodaj skrzydełka i wymieszaj.
Wyjmij skrzydełka z sosu. Przykryj i schłódź w lodówce przez 8 godzin lub na noc.
Umieść skrzydełka w natłuszczonej formie do pieczenia o wymiarach 13 x 9 cali. Przykryj i piecz w temperaturze 350° przez 25–30 minut lub do momentu podgrzania. Zdejmij pokrywkę i piecz jeszcze przez 5 minut. Polej skrzydełka tłuszczem z patelni; podawaj natychmiast. Jeśli chcesz, podawaj z sosem Blue Cheese Garlic Dip (przepis poniżej).