Skorupiaki i Andouille Gumbo z krewetkami, przegrzebkami, małżami i ostrygami z chrupiącą okrą
Zapomnij o wychodzeniu na jedzenie lub zamawianiu jedzenia na wynos za każdym razem, gdy pragniesz jedzenia Cajun. Spróbuj zrobić w domu skorupiaki i Andouille Gumbo z krewetkami, przegrzebkami, małżami i ostrygami z chrupiącym Okranem. Ten przepis serwuje 6 i kosztuje 4,11 USD za porcję. To danie główne ma 1014 kalorii, 34g białka, oraz 53g tłuszczu na porcję. Jeśli masz pod ręką kiełbasę andouille, skorupki i ogony krewetek, czosnek i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 74 smakoszy i kucharzy. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina i 50 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia niesamowity wynik spoonacular 86%. Krewetki i Andouille Gumbo z okrą, Krewetki, Andouille i Okra Gumbo, oraz Kiełbasa Andouille i Gumbo z kurczaka ze smażoną okrą są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
1
Podgrzej średnią patelnię na dużym ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
2
Dodaj andouille i gotuj na złoty kolor z obu stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
Około 1,5C Ciemnej Zasmażki. Im Ciemniejsza Tym Lepsza. Tylko Upewnij Się, że Nie Jest Przypalona.
3
Wyjmij na talerz wyłożony ręcznikami papierowymi. Nie spuścić. Na tej samej patelni ugotuj seler, marchewkę, cebulę, paprykę i czosnek do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki
Słonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
Smażone Krewetki, Obrane
4
Roztop masło na średnim ogniu w dużym holenderskim piekarniku. Stopniowo dodawaj mąkę, od czasu do czasu mieszając. Gotuj miksturę (zasmażkę), aż uzyska jasno-karmelowy kolor, około 5 do 7 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kolor Karmelowy
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu
5
Dodaj mieszankę cebuli i gotuj przez około 3 minuty, bez mieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
6
Doprowadź wywar do wrzenia w dużym rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
7
Ubij około 6 szklanek wywaru do mieszanki zasmażki. Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień do wrzenia, dodać kiełbasę andouille i gotować na wolnym ogniu przez około 20 minut, dodać więcej bulionu, jeśli masa jest zbyt gęsta. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Około 1,5C Ciemnej Zasmażki. Im Ciemniejsza Tym Lepsza. Tylko Upewnij Się, że Nie Jest Przypalona.
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
1
Podgrzej 2 łyżki oleju na dużej patelni do smażenia, na dużym ogniu, aż prawie do palenia. Dopraw przegrzebki solą i pieprzem i podsmaż przegrzebki z jednej strony na złoty kolor, około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
2
Wyjmij i odstaw na talerz.
3
Wytrzyj patelnię i dodaj pozostałą oliwę z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
4
Podgrzewaj na średnim poziomie, aż prawie do palenia. Dopraw krewetki solą i pieprzem i gotuj, aż będą różowe, około 3 do 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
5
Wyjmij i odstaw przegrzebki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
6
Dodaj przegrzebki, krewetki, ostrygi i kraby do sosu i kontynuuj gotowanie, aż ostrygi będą pulchne i ugotowane.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
2 Do 3 łyżeczek Soli Morskiej
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Podroby I Kość Szyjna Z Indyka
Krab
1
Podgrzej 2 cale oleju rzepakowego na dużej patelni do smażenia na średnim ogniu, aż zacznie migotać. Wyłóż blachę do pieczenia ręcznikami papierowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczka Chipotle, Grubo Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
Smażone Krewetki, Obrane
2
Umieść mąkę kukurydzianą w płytkim naczyniu do pieczenia i dopraw solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
Filety Z Pstrąga Jeziorowego (około Każdego)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
3
Dopraw okrę solą i pieprzem i wrzuć mąkę kukurydzianą. Smażyć okrę partiami na złoty kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
Filety Z Pstrąga Jeziorowego (około Każdego)
Ketmia Jadalna (okra)
4
Wyjmij łyżką cedzakową na blachę do pieczenia i dopraw solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Smażone Krewetki
5
Owoce morza podzielić na 4 płytkie miski, kadzi w sosie i kiełbasie, dodać miód i udekorować smażoną okrą oraz posiekaną natką pietruszki i kolendrą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kg Tortilli Kukurydzianych
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Ser Zarella Częściowo Odtłuszczony Starty
Cukinia, Nieobrana I Posiekana
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Podroby I Kość Szyjna Z Indyka
Ketmia Jadalna (okra)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Chochla
6
W dużym rondlu na dużym ogniu rozgrzej olej, aż dojest palenie i smaż skorupki i ogony krewetek, cebulę, marchewkę i seler przez 5 minut, mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
(zalecany: Sos A1)
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
7
Dodaj wodę, wino, pomidor i liść laurowy. Zmniejsz do średniego, częściowo przykryj i gotuj na wolnym ogniu 40 minut.
Sauvignon Blanc, wino różowe i Albarino to moje najlepsze opcje dla Gumbo. Te wina o niskiej zawartości taniny i niższej zawartości alkoholu uzupełnią ciepło pikantnych potraw cajun, zamiast sprawiać, że usta bardziej się palą. Można spróbować Miguel Torres Las Mulas Sauvignon Blanc Reserva. Recenzentom podoba się to z oceną 4,5 na 5 gwiazdek i ceną około 13 dolarów za butelkę.
Miguel Torres Las Mulas Sauvignon Blanc Reserva
Jasnożółty z aromatami przypominającymi dojrzałe owoce tropikalne z akcentami cytrusów. Jedwabiste podniebienie o dobrej kwasowej strukturze i długim posmaku. Połącz z pieczoną lub grillowaną rybą lub daniami rybnymi z delikatnymi sosami.