Skillingsboller, Norweskie Bułeczki Cynamonowe
Przepis Skillingsboller, norweskie bułki cynamonowe mogą zaspokoić skandynawskie pragnienie w okolicy 45 minut. Ten poranny posiłek ma 199 kalorii, 3G białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Na 19 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 25. Ten przepis od Serious Eats ma fanów 200. Jeśli masz cynamon, drożdże instant, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Skillingsboller / norweskie bułeczki cynamonowe, Skolebrød ~ Norweskie "Szkolne Bułeczki", oraz Skillingsbollar-norweskie bułeczki cynamonowe i cukrowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Roztopić 1 kij masła w rondlu na małym ogniu.
Dodać mleko i podgrzewać do lata.
Zdjąć z ognia. Wymieszać w 1/2 szklanki cukru i kardamonu i mieszać do rozpuszczenia.
W dużej misce lub misce miksera stojącego wyposażonego w zaczep na hak do ciasta, mąkę, sól i drożdże instant połączyć do uzyskania jednorodności.
Dodaj płyn i zagniataj, aż powstanie lepkie ciasto. Aby wyrabiać ręcznie, obrócić ciasto na lekko posypany mąką blat i ugniatać, aż będzie gładkie i niezbyt lepkie, około 10 minut, odkurzając mąką w razie potrzeby, aby zapobiec przywieraniu. Aby zagnieść w mikserze stojącym, ugniataj na średniej prędkości, aż ciasto będzie gładkie i elastyczne. Powinien odciągnąć się od boków miksera, ale ledwo przykleja się do dna. Jeśli nie, Dodaj małe ilości mąki i pozostaw je w pełni włączone, aż do uzyskania odpowiedniej tekstury.
Umieść kulkę ciasta w dużej misce i przykryj czystym ręcznikiem. Pozostaw miskę w ciepłym miejscu, aż wzrośnie do podwójnej wielkości, około 30 minut.
W międzyczasie połącz pozostały kij masła, cynamon i pozostałą 1/2 szklanki cukru w małym rondlu na małym ogniu. Mieszaj, aż masło się roztopi, a następnie pozostaw do ostygnięcia, gdy ciasto skończy rosnąć.
Ciasto podzielić na dwie równe kulki.
Wałkiem do ciasta rozwałkuj jedną kulkę na kwadrat około 14 cali na bok i 1/2 cala grubości.
Rozwałkuj ciasto z dala od ciebie do ciasnej kłody i umieść szew w dół na desce do krojenia. Użyj ostrego noża szefa kuchni, aby pociąć go na 1-calowe rolki, delikatnie piłując.
Przenieś rolki do obramowanej blachy do pieczenia wyłożonej pergaminem, odstępując je około 1/2 cala od siebie.
Powtórz kroki 6 i 7 z pozostałą kulką ciasta, używając dodatkowej obramowanej blachy do pieczenia (lub, jeśli nie masz nic przeciwko sklejaniu się rolek, możesz zmieścić je wszystkie w jednej blasze do pieczenia). Rolki przykryć folią i pozostawić do wyrośnięcia w lodówce na 10 do 12 godzin.
Gdy będziesz gotowy do pieczenia, wyjmij patelnie z lodówki i połóż na blacie, podczas gdy piekarnik nagrzeje się do 232°. Dostosuj stojaki piekarnika do górnej środkowej i dolnej pozycji środkowej.
Posypać cukier perłowy lub cukier granulowany na bułki, tak jak je wyjąć z piekarnika. Ciepło z bułek sprawi, że cukier będzie się trzymać, ale nie topi.) Pozostawić do ostygnięcia 5 minut i podawać.