Skillet boczek Mac i ser

Skillet boczek Mac i ser
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc spróbuj bekonu z patelni i sera. Za $2.4 za porcję, ten przepis okładki 30% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 41g białka, 46g tłuszczu i w sumie 913 kalorii. Ten przepis służy 6. Jedna osoba cieszyła się, że spróbowała tego przepisu. Jeśli masz pod ręką pietruszkę o płaskich liściach, ostry ser cheddar plus i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina i 15 minut. Z łyżką wynik 56%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Patelnia Mac i ser z boczkiem i jabłkami, Bekon i pieprz jack Skillet Mac-N-Cheese, oraz Patelnia pieczony Mac i ser z boczek Precel polewa.

Instrukcje

1
Przygotuj sos beszamelowy, zgodnie z przepisem, na dużej 12-calowej patelni nadającej się do piekarnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
2
Zagotuj garnek osolonej wody i gotuj makaron, aż zbliży się do al dente, ale nie do końca ugotowany; odcedzić. Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
3
Na małym ogniu wymieszaj suchą musztardę i pieprz cayenne z sosem beszamelowym. Stopniowo dodawaj Cheddar, Gruyere i 1 szklankę parmezanu, cały czas mieszając, aż cały ser rozpuści się w sosie beszamelowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
1 Całe świeże Jalapeno1 Całe świeże Jalapeno
Musztarda W ProszkuMusztarda W Proszku
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
GruyereGruyere
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
4
Dodaj dodatkową szklankę mleka i śmietany. W razie potrzeby posmakuj i dostosuj przyprawy.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Startażółta Cebula, Obrana, Starta
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego
5
Na innej dużej patelni ugotuj boczek, aż będzie chrupiący i złocistobrązowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniak Przekrojony Wzdłuż Na Pół I Pokrojony W Cienkie PlasterkiZiemniak Przekrojony Wzdłuż Na Pół I Pokrojony W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
6
Wyjmij ugotowany boczek z patelni, zachowując 3 łyżki wytopionego tłuszczu z boczku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Boczek GotowanyBoczek Gotowany
1/2 łyżeczki Posiekanego świeżego Tymianku Lub Suszonego1/2 łyżeczki Posiekanego świeżego Tymianku Lub Suszonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
7
Dodaj ugotowany makaron do beszamelu i wymieszaj, aby równomiernie posmarować sosem. W małej misce wymieszaj bułkę tartą, posiekaną natkę pietruszki i zarezerwowany tłuszcz z boczku. Posmaruj bułkę tartą i posiekaną natkę pietruszki tłuszczem z boczku i posyp miksturą wierzch makaronu.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
Makaron GotowanyMakaron Gotowany
1/2 łyżeczki Posiekanego świeżego Tymianku Lub Suszonego1/2 łyżeczki Posiekanego świeżego Tymianku Lub Suszonego
Starty Odtłuszczony CheddarStarty Odtłuszczony Cheddar
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
8
Posyp wierzch 1/2 szklanki parmezanu.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
9
Piecz, aż wierzch się zrumieni, a sos zacznie bulgotać, 20 do 25 minut. Na wierzch z pokruszonym ugotowanym boczkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Boczek GotowanyBoczek Gotowany
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
10
Odstaw na 5 minut przed podaniem.
1
Rozpuść masło w rondlu z grubym dnem lub patelni nadającej się do piekarnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Posiekanej Cebuli1 Szklanka Posiekanej Cebuli
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
2
Ubij mąkę i gotuj, ciągle mieszając, aż pasta trochę się ugotuje i zacznie bąbelkować, unikaj brązowienia, około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
3
Dodaj gorące mleko, nadal mieszając, gdy sos zgęstnieje. Doprowadź sos do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego
4
Dodaj gałkę muszkatołową, sól i pieprz do smaku. Zmniejsz ogień i gotuj, mieszając jeszcze przez 2 do 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
5
Zdjąć z ognia.

Polecane wino: Lambrusco, Riesling, Chenin Blanc

Makaron i ser naprawdę dobrze komponują się z Lambrusco, Riesling i Chenin Blanc. Z bogatym, tandetnym mac & cheese będziesz chciał oczyścić podniebienie czymś chrupiącym i kwaśnym. Polecamy Chenin Blanc, Riesling lub dry Lambrusco, jeśli masz ochotę na czerwień. Cleto Chiarli Lambrusco di Sorbara Vecchia Modena z oceną 4,3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
Cleto Chiarli Lambrusco di Sorbara Vecchia Modena
Cleto Chiarli Lambrusco di Sorbara Vecchia Modena
Jedwabiste na podniebieniu, to wino oferuje świeżą kwasowość i lekkie owoce.Świetne połączenie z makaronem, takim jak tortellini, gotowanymi mięsami i najbardziej typowymi potrawami kuchni Modeńskiej.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia22
Magazyn