Sizzling Grillowany Kurczak Fajitas

Skwierczący Grillowany kurczak Fajitas może być tylko Meksykańska przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 2. To danie główne ma 490 kalorii, 34g białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Na 2,14 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 35 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Jeśli masz mielony kminek, paprykę, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać mąkę tortille można śledzić to danie główne z Chipsy Z Cukrem Cynamonowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Skwierczący Kurczak Fajitas, Sizzling Tex-Mex Fajitas, oraz Skwierczący Stek Fajitas dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średniej misce wymieszaj chili w proszku, kminek, sól, czosnek i sok z limonki.
Dodać kurczaka, paprykę i cebulę; wymieszać do pokrycia. Przykryć miskę; przechowywać w lodówce co najmniej 2 godziny marynować, obracając raz.
Grill gazowy lub węglowy.
Wytnij 2 (18x12 cali) arkusze folii o dużej wytrzymałości.
Z marynaty wyjąć kurczaka i warzywa; wyrzucić marynatę.
Umieść połowę kurczaka i warzyw na środku każdego arkusza. Podnieś 2 strony folii, aby krawędzie się spotkały. Uszczelnij krawędzie, wykonując ciasne 1/2-calowe zagięcie; złóż ponownie, umożliwiając cyrkulację ciepła i ekspansję. Złóż inne boki, aby uszczelnić.
Wytnij kolejny arkusz folii; zawiń tortille bezpiecznie w folię.
Paczki umieścić na grillu na średnim ogniu. Gotować kurczaka i warzywa 10 do 15 minut lub aż kurczak nie jest już różowy w centrum i warzywa są chrupiące-delikatne. Tortille gotować 2 do 3 minut lub do ciepłego. Ostrożnie otworzyć folię, aby umożliwić ucieczkę gorącej pary.
Każde opakowanie kurczaka i warzyw podawać z 2 tortillami. W razie potrzeby, top tortille z rozdrobnioną sałatą, śmietaną, guacamole, rozdrobnionym serem i salsą.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańskie można połączyć z Pinot Noir, Riesling i musujące różowe. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jednym z win, które można spróbować, jest Willamette Valley Vineyards Whole Cluster rosé z Pinot Noir. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 20 dolarów.
![Willamette Valley Vineyards Whole Cluster Rose of Pinot Noir]()
Willamette Valley Vineyards Whole Cluster Rose of Pinot Noir
Jasny róż w Kolorze z aromatami soczystej truskawki, wiśni, tropikalnego liczi i kremu waniliowego, arbuza, truskawek i śmietany, czerwonej wiśni i wiciokrzewu. Wytrawne o średnim ciele, okrągłym odczuciu w ustach i żywych smakach nektaryny, brzoskwini, wiciokrzewu i mineralności. Orzeźwiająca kwasowość tworzy żywe i czyste wykończenie.To różowe wino jest wszechstronnym winem do sparowania z jedzeniem, ponieważ może sprostać złożonym kuchniom, ale jest wygodne w przypadku prostych sałatek i sezonowych warzyw. Ciesz się suwakami z łososia, tuńczykiem ahi, curry warzywne, bruschettą, balsamicznymi kabobami z kurczaka, płaskimi chlebami opalanymi drewnem, sałatkami niçoise, serami i deskami do wędlin. Podawać schłodzone.