Show-Stopper smażone przegrzebki z bułką tartą o zapachu cytryny i Fettuccine z szafranem i szparagami

Show-Stopper smażone przegrzebki z bułką tartą o zapachu cytryny i Fettuccine z szafranem i szparagami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj smażonych przegrzebków z korkiem pokazowym z bułką tartą o zapachu cytryny i Fettuccine z szafranem i szparagami. Jedna porcja tego dania zawiera około 33g białka, 26g tłuszczu i w sumie 844 kalorii. Ten przepis służy 4. Za 3,46 zł za porcję, ten przepis okładki 37% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Niewiele osób przygotowało ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz pescatarian dieta. Ten przepis z Foodnetwork wymaga skórki z cytryny, szalotki, oliwy z oliwek i masła. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 30 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 78%, który jest solidny. Podobne przepisy to Pokaż korek stek ziemniaki z francuską cebulą kwaśną śmietaną, Grillowane Szparagi Z Bułką Tartą Z Ziela Cytryny, oraz Pieczone szparagi z cytryną parmezan bułka tarta.

Instrukcje

1
Zagotuj 1 cal wody na dużej patelni, a także w dużym garnku z wodą na makaron. Gdy woda na patelni się zagotuje, dodaj sól i szparagi i blanszuj przez 2 minuty, odcedź i odstaw. Gdy woda z makaronu się zagotuje, Posol ją i ugotuj fettuccine do al dente.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
FettuccineFettuccine
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
2
Gdy woda z makaronu się zagotuje, na patelni, na której zblanszowałeś szparagi, podgrzej 2 łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, na średnim ogniu, a następnie dodaj czosnek i szalotkę i smaż 4 do 5 minut. Odlać winem, skrócić 30 sekund, a następnie dodać wywar, pomidory i szczyptę szafranu lub kopertę szafranu w proszku. Dusić 10 minut. Dodaj śmietanę, a następnie dopraw sos solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
JukonJukon
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
SzafranSzafran
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Podczas gotowania sosu podgrzej małą patelnię na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Dodaj masło, rozpuść, a następnie dodaj bułkę tartą i opiekaj je.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
4 Do 6 Piersi Kurczaka Z Kością I Skórą4 Do 6 Piersi Kurczaka Z Kością I Skórą
5
Dodaj sól i pieprz, skórkę z cytryny i pietruszkę, Usuń i odstaw. Wytrzyj patelnię do czysta i ustaw patelnię na średnim ogniu i rozgrzej, aż będzie bardzo gorąca.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
6
Skrop przegrzebki oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia i dodaj do gorącej patelni, aby karmelizować z każdej strony, 3 minuty z pierwszej strony 2 z drugiej.
Składniki, których będziesz potrzebować
JukonJukon
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
7
Pokrój szparagi na 1-calowe kawałki pod kątem i dodaj do sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
8
Odcedź makaron i wymieszaj ze szparagami i sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
9
Podawaj makaron ze smażonymi przegrzebkami, 4 na osobę, obok i posyp przegrzebki bułką tartą o zapachu cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri

Polecane wino: Pinot Noir, Chardonnay, Chenin Blanc

Przegrzebki działają naprawdę dobrze z Pinot Noir, Chardonnay i Chenin Blanc. Chardonnay i chenin blanc świetnie pasują do grillowanych lub smażonych przegrzebków. Jeśli Twoje przegrzebki są dopasowane do boczku lub innych wędlin, spróbuj lekko schłodzonego pinot noir. Jednym z win, które możesz spróbować, jest Poppy Monterey Pinot Noir. Ma 4,8 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 15 dolarów.
Poppy Monterey Pinot Noir
Poppy Monterey Pinot Noir
Łagodna wiosna i chłodniejsze lato w hrabstwie Monterey dają szansę winogronom Pinot Noir na osiągnięcie optymalnej dojrzałości z doskonałą równowagą kwasowości i smaku oraz głębokim kolorem charakterystycznym dla Arroyo Seco Pinot Noir. Czerwone owoce rozjaśniają podniebienie, zbierając maliny i przyprawy są równoważone przez francuskie aromaty tostowego dębu. Miękkie i jedwabiste przez środek, to wino crescendo na finiszu pozostawia żywe, soczyste wspomnienie w ustach, z odpowiednią kwasowością i przyjemnym uczuciem w ustach.
TrudnośćTwardy
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia35
Magazyn