Shoty z buraków z jogurtem estragonowym w kostkach lodu
Przepis burak shots z estragon jogurt kostki lodu mogą być wykonane w około 45 minut. Ten przepis sprawia, że 1 porcja z 891 kalorii, 30g białka, oraz 18g tłuszczu każdy. Na 10,77 zł / porcja, ten przepis okładki 45% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i lacto ovo Wegetariańskie dieta. 78 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Działa dobrze jako drogi napój. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Jeśli masz cebulę, estragon, Wino i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ogólnie ten przepis zarabia doskonała spoonacular ocena 92%. Kostki Lodu Żurawinowego, Kostki Lodu Tofu, oraz Smakowe Kostki Lodu są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Aby zrobić kostki lodu, wymieszać jogurt z garścią posiekanych liści estragonu, a następnie do połowy wypełnić 2 x 12-kostkowe tace z lodem (najmniejsze masz) z mieszanką. Przykryć folią spożywczą i zamrozić na noc.
Cebulę i cukier włożyć do rondla, przykryć pokrywką, następnie gotować na umiarkowanym ogniu przez 10 minut, od czasu do czasu potrząsając patelnią.
Wlać wino i ocet i bąbelki z dala, aż syropy. Teraz wlej bulion, dodaj buraki i garść liści estragonu. Doprowadzić do wrzenia, a następnie gotować przez 15 minut.
Zmiksować zupę na gładką masę, następnie przełożyć przez sito do miski, przepychając jak najwięcej puree z buraków. Doprawić dużą ilością czarnego pieprzu, a następnie podawać na gorąco w kieliszkach z jogurtową kostką lodu na wierzchu