Shortcut Peach Pie
Shortcut Peach Pie może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis serwuje 6 i kosztuje 2,26 USD za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 255 kalorii, 4G białka, oraz 2G tłuszczu na porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz skrobię kukurydzianą, cukier, sok z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 53%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Shortcut Brzoskwiniowa Tarta Tatin, Z okazji Narodowego Dnia Pi: Shortcut Peach Tarte Tatin, oraz Staromodne Ciasto Brzoskwiniowe podobnych receptur.
Instrukcje
Wyposażenie specjalne: 8-lub 9-calowa patelnia zapobiegająca przywieraniu do piekarnika
Umieść stojaki piekarnika w środku i górnej trzeciej części piekarnika, umieść blachę do pieczenia lub kawałek folii na środkowym stojaku i rozgrzej piekarnik do 425 stopni F.
W małej misce pokruszyć ciasto na duże kawałki; przechowywać w lodówce.
Odcedź brzoskwinie i delikatnie wrzuć sitko, aby usunąć nadmiar płynu.
Brzoskwinie przenieść do średniej miski, dodać skrobię kukurydzianą i mieszać, aż skrobia kukurydziana całkowicie się rozpuści.
Dodać sok z cytryny i cynamon, i wrzucić do płaszcza. Wymieszaj dżem.
Kopiec brzoskwinie w 8-lub 9-calowym piekarniku-bezpieczne nonstick patelni, i doprowadzić do duszenia na średnim ogniu. (Patelnia będzie dość pełna, ale brzoskwinie się ugotują.) Gotować na wolnym ogniu, częściowo przykryte, około 10 minut, delikatnie mieszając i od czasu do czasu obracając brzoskwinie od spodu.
Na wierzch brzoskwiń ciasto z ciastkami, pozostawiając przestrzeń między kawałkami.
Posypać ciasto cukrem i piec na górnym stojaku piekarnika, aż skórka ciastek będzie złotobrązowa, około 15 minut. Schłodzić przez 15 minut przed podaniem.