Shiitake-nadziewane piersi z kurczaka z polewą Teriyaki
Przepis Shiitake-nadziewane piersi z kurczaka z polewą Teriyaki jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest super bezglutenowe i bezmleczne opcja dla miłośników japońskiej kuchni. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 175 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 5,21 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Mieszanka czapek z grzybami shiitake, sherry, soku pomarańczowego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 61%. Podobne przepisy to Jabłko nadziewane piersi z kurczaka w / Sweet Apple Glaze, Grillowane piersi z kurczaka z grzybami Shiitake Vinaigrette, oraz Grillowany faszerowany stek z szalotki, imbiru i glazury Teriyaki.
Instrukcje
Podgrzać 1 łyżeczkę oleju w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj grzyby, mieloną zieloną cebulę i imbir; smażyć 3 protokół. Łyżkę do małej miseczki i wymieszać w 1 łyżce sosu teriyaki. Odstawić.
Wytnij poziomą szczelinę przez najgrubszą część każdej połowy piersi kurczaka, aby utworzyć kieszeń. Wkładamy do każdej kieszeni około 1 1/2 łyżki mieszanki grzybowej.
Rozgrzać 1 łyżeczkę oleju na patelni na średnim ogniu.
Dodać kurczaka; smażyć 6 minut z każdej strony lub aż kurczak jest gotowy.
Usuń kurczaka z patelni. Odstawić; ogrzać.
Dodaj 2 łyżki sosu teriyaki, skórkę pomarańczową, sok pomarańczowy, sherry i miód na patelni i doprowadzić do wrzenia. Gotować przez 2 minuty lub do zmniejszenia do 1/4 szklanki. Łyżka pomarańczowy glazury na kurczaka, i udekorować plasterkami zielonej cebuli, w razie potrzeby.