Shaker Lemon Pie
Need a deser bezmleczny i wegetariański? Shaker Lemon Pie może być spektakularny przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 245 kalorii. Na 33 grosze za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka jaj, mąka, cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 13%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Shaker Lemon Pie, Shaker Lemon Pie, oraz Shaker Lemon Pie.
Instrukcje
Używając najostrzejszego noża (idealny jest ząbkowany nóż), przycinaj każdą cytrynę, aby usunąć koniec łodygi i końcówkę. Każdą cytrynę pokroić w poprzek, tak cienko, jak to tylko możliwe, w papierowe kółka. Jeśli możesz zasłonić je ostrzem noża, jak zegarki z surrealistycznych obrazów Salvadora Dali, jesteś na dobrej drodze. Zbierz jak najwięcej uciekających soków z cytryny, jak pracujesz, i dodać je do miski plasterków cytryny.
Posiekaj cienko pokrojone cytryny grubo, tak aby największe kawałki skórki cytryny i pestki miały tylko 1 cal długości, ponownie zbierając soki z powrotem do miski dla ich smaku.
Do miski z cytrynami dodaj cukier i wymieszaj, aby dobrze je wymieszać. Przykryć i odstawić w temperaturze pokojowej, na co najmniej 3 godziny i tak długo, jak na noc. Od czasu do czasu mieszaj dużą łyżką, aby wszystko dobrze wymieszać.
Rozgrzać piekarnik do 450 stopni F. Linia 9-calowy patelni ciasto ze skórką, pozostawiając 1-calowy zwis.
Dodać jajka, mąkę i sól do miski słodkich cytryn. Wymieszać, aby wszystko równomiernie i dobrze wymieszać.
Wlać to nadzienie do piecrust.
Użyj trochę wody, aby zwilżyć górną krawędź ciasta wokół piecrust.
Rozwałkuj pozostałe ciasto w 10-calowe koło i ostrożnie umieść je na nadzieniu. Odetnij dodatkowe ciasto, pozostawiając 1-calowy zwis rozciągający się poza krawędź patelni do ciasta. Złóż skorupę i nad, i zaciskać go dekoracyjnie. Lub wciśnij zęby widelca do obręczy ciasta, pracując wokół patelni, aby stworzyć projekt.
Wytnij 8 otworów parowych w górnej części ciasta, aby para mogła uciec, a soki ciasta mogły się pęcherzykować.
Umieścić ciasto na blasze do pieczenia i umieścić go na środkowej półce piekarnika.
Piec przez 15 minut. Zmniejszyć ogień do 375 stopni F i piec, aż nadzienie jest bulgotanie i zagęszczony, a ciasto jest gotowane i sowicie rumiane, 25 do 35 minut więcej.
Umieść ciasto na stojaku chłodzącym lub złożonym ręczniku kuchennym i pozostaw do ostygnięcia do temperatury pokojowej.
Od południowych placków: łaskawy mnóstwo przepisów na ciasta, od cytrynowych szachów po czekoladowe orzeszki pekan przez Nancie McDermott. Copyright © 2010 by Nancie McDermott; photographs © 2010 by Leigh Beisch. Wydany przez Chronicle Books LLC.