Sfinge di Ricotta
Sfinge di Ricotta wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Na 39 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 180 kalorii, 7G białka, oraz 6G tłuszczu. Ten przepis służy 24. Świetnie sprawdza się jako przystawka. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka oleju roślinnego, soli, mleka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 21%, co jest raczej złe. Spróbuj Sfinge di Ricotta, Smażone kwiaty cukinii z Buffalo Ricotta: Fiori di Zucca Fritte con Ricotta di Bufalan e Pomodori, oraz Placki Tunan i Ricotta (Polpette di Tonno e Ricotta) dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce; wymieszać jajka, biały cukier i ser ricotta, aż będzie gładki i kremowy. Wymieszać wanilią i mąką. Jeśli ciasto jest suche wymieszać trochę mleka.
Na patelni na średnim ogniu rozgrzać olej roślinny do gorąca. Do gorącego oleju wrzucić łyżeczki ciasta i smażyć na złoty kolor. Skręć, aby równomiernie gotować ciasteczka.
Wyjąć łyżką szczelinową i osuszyć ciasteczka na papierowych ręcznikach.
W razie potrzeby posypać cukrem cukierniczym.