Sezam inkrustowany Seared Tunan jest bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Ten przepis sprawia, że 1 porcja z 1662 kalorii, 61g białka, oraz 115 g tłuszczu każdy. Na $9.59 za porcję, ten przepis okładki 58% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka szalotki, nasiona sezamu, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Pieczony Panko inkrustowany Tunan na czarnym ryżu, Tuńczyk Zapiekany Sezamem, oraz Tuńczyk zapiekany z sezamem.
Instrukcje
1
Tuńczyka zalać marynatą i wstawić do lodówki na 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, Przycięte
Mandarynki, Każda
2
Dodaj 1/2 szklanki oliwy z oliwek do średniej saute patelni i włączyć na średnim ogniu. Julienne wszystkie warzywa i saute je szybko, 3 do 4 protokół. Odstawić i ogrzać. Kiedy tuńczyk jest gotowy, wyjąć go z marynaty i płaszcz z czarnym sezamem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sezam Czarny
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Potrójne, Przycięte
Mandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
3
Wlać kolejną 1/2 szklanki oliwy z oliwek do średniej patelni saute.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
4
Umieścić na średnim ogniu i tuńczyka sear po obu stronach, aż złoty kolor brązowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mandarynki, Każda
5
Niech tuńczyk ostygnie przez 5 protokół. W blenderze zmiksować szczypiorek i pozostały olej i odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Mandarynki, Każda
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
6
Umieścić napiętą mieszaninę w lodówce do czasu potrzebnego. Aby służyć, uformuj ryż w ramkinie i umieść na środku talerza.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
7
Ułożyć warzywa na wierzchu. Następnie pokrój tuńczyka na plastry o grubości 1 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Mandarynki, Każda
8
Umieść je wokół ryżu, upewniając się, że nachodzą na siebie tylko trochę. Łyżka oleju szczypiorku wokół talerza i udekorować szalotki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
Pokrojone Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Merlot, Pinot Noir i wino różowe to świetny wybór do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Darioush Signature Merlot z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 69 dolarów za butelkę.