Sezam grillowane Tofu nad makaronem i zieleniną
Sezam grillowane Tofu nad makaronem i zieleniną może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pole przepisu dania głównego. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 1702 kalorii, 80g białka, oraz 17g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $6.79 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka sosu sojowego, olej sezamowy, bulion drobiowy mniej sodu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Makaron Tofu Sezamowy, Jęczmień sezamowy z zielenią i tofu Teriyaki, oraz Makaron sezamowy z zielenią zwiędłą.
Instrukcje
Połączyć 1 1/2 łyżeczki hoisin, 1 1/2 łyżeczki sosu sojowego, ketchup, musztarda, nasiona sezamu, olej, i 1/4 łyżeczka chile pasty w małej misce.
Umieść tofu na wyłożonej folią blasze do pieczenia pokrytej sprayem do gotowania.
Pędzel Tofu z połową mieszaniny hoisin; broil 6 minut lub aż zbrązowieje. Odwróć tofu; pędzel z pozostałą mieszaniną hoisin. Broil 6 minut lub aż rumiane. Przykryj; trzymaj ciepło.
Połączyć 2 łyżki hoisin, 1 łyżka sosu sojowego, 1/4 łyżeczka chile pasty, bulion, i czosnek w holenderskim piekarniku. Doprowadzić do wrzenia; gotować przez 2 minuty.
Dodaj szpinak; gotuj, aż zwiędnie. Wymieszać z makaronem. Łyżka 1 1/2 szklanki mieszanki makaronu w każdym z 4 dużych misek; top każdej porcji z 3 plasterki tofu.
Uwaga: poszukaj pasty chile i makaronu udon w azjatyckiej części supermarketu lub na specjalnych rynkach azjatyckich.