Serowy makaron z porem i szpinakiem
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur dania głównego, więc dać Cheesy por & szpinak pastan spróbować. Jedna porcja zawiera 808 kalorii, 28g białka, oraz 30 g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.74 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 88 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz gałkę masła, oliwę z oliwek, musztardę pełnoziarnistą i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 93%, co jest doskonałe. Podobne przepisy to Serowy makaron z porem i boczkiem, Kremowy Makaron Por & Szpinak, oraz Krewetki, Por, I Szpinak Makaron Recipe.
Instrukcje
Masło roztopić z olejem na dużej patelni, wlać pory i zalać odrobiną gorącej wody. Przykryć i gotować na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, przez około 10 minut, aż nie będzie już piszczał.
Podczas gotowania porów zagotuj penne w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W międzyczasie do porów wrzucić crme frache, suszone pomidory i musztardę, dodać 3/4 sera i dobrze doprawić. Mieszaj, aż ser się roztopi. Zdejmij ogrzewanie.
Odcedzić makaron, rezerwując wodę do gotowania. Przełóż makaron do sosu i wymieszaj, dodając wystarczającą ilość wody do gotowania, aby sos pokrył makaron. Szpinak wymieszać, dużą garść na raz, aż zwiędnie, rozpryskując trochę więcej wody w razie potrzeby. Wrzucić pozostały ser i podawać.