Serowy dip z krewetek
Masz ochotę na pescatariańską przystawkę? Serowy dip z krewetek może być znakomitym przepisem do wypróbowania. Z tego przepisu składa się 12 porcji zawierających 310 kalorii, 15 g białka i 23 g tłuszczu każda. Za 1,51 USD za porcję ten przepis pokrywa 9% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis przygotowało 14 osób i zrobiłoby to jeszcze raz. Jeśli masz pod ręką majonez, krakersy, krewetki i kilka innych składników, możesz to zrobić. To będzie hit na Twoim wydarzeniu podczas Super Bowl. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 53 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 36% wyniku, co jest wynikiem raczej złym. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili również Cheesy Shrimp and Corn Dip, Cheesy Chipotle Shrimp and Corn Dip i Cheesy Chipotle Shrimp and Corn Dip.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Na średniej patelni rozpuść masło na średnim ogniu.
Dodaj czerwoną paprykę i smaż przez 3 minuty. Dodaj krewetki i zieloną cebulę i gotuj, aż krewetki będą różowe i jędrne, od 2 do 3 minut. Wymieszaj śmietanę, sery i majonez.
Dodać sól i pieprz do smaku. Wlać mieszaninę do 2-litrowego naczynia do pieczenia.
Piec, aż lekko się zarumieni i zarumieni, od 30 do 35 minut.
Podawać z różnymi krakersami.
Polecane wino: Sauvignon Blanc, Riesling, Pinot Grigio
Sauvignon Blanc, Riesling i Pinot Grigio to świetny wybór do krewetek. Te rześkie białe wina dobrze komponują się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to grillowanymi, smażonymi, czy w sosie czosnkowym. Możesz spróbować NV Ruinart, Wine. Recenzentom podoba się to z oceną 5 na 5 gwiazdek i ceną około 89 dolarów za butelkę.
![NV Ruinart, Wino]()
NV Ruinart, Wino