Serowe ravioli dyniowe
Przepis na Cheesy Pumpkin Ravioli można przygotować w około 20 minut. Za 2,27 USD za porcję ten przepis pokrywa 18% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Z tego przepisu składa się 6 porcji zawierających 719 kalorii, 28 g białka i 37 g tłuszczu każda. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Świetnie sprawdza się jako śródziemnomorskie danie główne. Jeśli macie pod ręką ser pecorino romano, sól i mielony pieprz, ravioli z serem i kilka innych składników, to dasz radę. Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 40%. Wynik ten nie jest aż tak wyjątkowy. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Easy Cheesy Ravioli, Cheesy Ravioli Lasagna i Cheesy Baked Ravioli.
Instrukcje
Napełnij duży garnek lekko osoloną wodą i zagotuj. Wymieszaj ravioli i ponownie zagotuj. Gotuj bez przykrycia, mieszając od czasu do czasu, aż ravioli wypłynie na wierzch, a nadzienie będzie gorące, od 6 do 8 minut.
W rondlu na średnim ogniu rozpuść ser mascarpone, masło i szczyptę czarnego pieprzu. Zmieszaj mleko, dynię, ser Pecorino Romano, brązowy cukier, cynamon, 2 łyżeczki soli i gałkę muszkatołową z mascarpone. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień do małego i gotować na wolnym ogniu, aż sos zgęstnieje, od 5 do 10 minut.
Dodaj ugotowane ravioli do sosu i wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Każdą porcję posyp orzeszkami piniowymi.
Polecane wino: Chianti, Verdicchio, Trebbiano
Ravioli świetnie komponuje się z Chianti, Verdicchio i Trebbiano. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie wina białe, które dobrze komponują się z rybami i białym mięsem, natomiast Chianti to świetne włoskie czerwone wino do cięższych, odważniejszych dań. Możesz spróbować Tenuta di Nozzole Chianti Classico Riserva (pół butelki). Recenzentom podoba się to z oceną 5 na 5 gwiazdek i ceną około 14 dolarów za butelkę.
![Tenuta di Nozzole Chianti Classico Riserva (pół butelki)]()
Tenuta di Nozzole Chianti Classico Riserva (pół butelki)
Wyraźne, dojrzałe aromaty czerwonych jagód i wiśni kształtowane są przez żywą, świeżą kwasowość. W ustach smaki ukazują klasyczne nuty ziemi, grzybów i skóry Sangiovese, z podstawą mocnymi, ale eleganckimi taninami. Świetnie komponuje się z mięsami i mięsnymi sosami do makaronów, drobiem i twardymi serami.