Serowa Lasagne z kurczakiem i pieczarkami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj serowej Lasagne z kurczakiem i grzybami. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.42 za porcję. Jedna porcja zawiera 1008 kalorii, 53g białka, oraz 48 g tłuszczu. Jeśli masz mleko, ząbki czosnku, grubo gruyère i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. 167 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest świetny. Podobne przepisy to Serowa Lasagne Z Czarnej Fasoli, Serowa Polenta Lasagne z pieczarkami i Seitanem, oraz Lasagne Z Dzikimi Grzybami.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 425° z półką w środku.
Pieczarki, czosnek, 1/4 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu w oleju i 1 łyżka masła w 4-quart ciężki rondel na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż grzyby zmiękną, o 3 protokół.
Dodać wino i dusić energicznie 2 protokół.
Przenieść mieszankę grzybową do dużej miski i wymieszać z kurczakiem. (Odstawić rondel.)
Doprowadzić mleko do gołej gotować na wolnym ogniu w średnim rondlu. Roztopić pozostałe 4 łyżki masła w rondlu 4-quart na średnim ogniu.
Dodaj mąkę i gotuj zasmażkę, stale ubijając, 3 minuty.
Dodaj gorące mleko w wolnym strumieniu, stale ubijając.
Dodać tymianek, 3/4 łyżeczka soli, i 1/2 łyżeczka pieprzu i gotować na wolnym ogniu, ubijając od czasu do czasu, aż zgęstnieje, 5 do 6 protokół.
Zdjąć z ognia i rezerwy 1 szklanka sosu. Parmezan wymieszać z sosem pozostającym na patelni, a następnie wymieszać z nadzieniem grzybowym.
Połowę zwykłego sosu wlać na patelnię do pieczenia, rozprowadzając równomiernie, aby pokryć dno.
Dodać 3 arkusze lasagne, nakładając się lekko, i jedną trzecią nadzienia grzybowego, równomiernie, a następnie posypać jedną czwartą Gruyère na wierzch. Powtórz 2 razy. Na wierzchu pozostały 3 arkusze lasagne i pozostały zwykły sos, równomiernie rozprowadzając.
Posypać pozostałą Gruyère.
Przykryć folią, lekko przypinając, aby folia nie dotykała górnej części lasagne, ale zamykając wokół krawędzi, i piec 30 minut.
Wyjąć folię i piec, aż ser będzie złoty, o 15 minut więcej.
Lasagne pozostawić na 10 minut przed podaniem.