Sernik Z Jagodami Mieszanymi
Sernik z jagodami mieszanymi wymaga ok. 13 godzin i 30 minut od początku do końca. Ten wegetariański przepis służy 15 i kosztuje 1,81 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 538 kalorii, 8G białka, oraz 34g tłuszczu. 305 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i podnieś cukier, jajka, galaretkę, taką jak porzeczka, i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia not so amazing spoonacular score of 32%. Spróbuj Sernik Z Jagodami Mieszanymi, Sernik Z Jagodami Mieszanymi, oraz Fan Favorite Triple Berry Cheesecake Cupcakes with Sour Cream Glaze, Mixed Berry Compot, Fresh bit Cream, Graham Cracker Crust dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Aby skorupa, połączyć krakersy graham, cukier, i roztopione masło, aż zwilżona.
Wlać do 9-calowej patelni sprężynowej. Rękami naciśnij okruchy na dno patelni i około 1 cala po bokach.
Piec przez 8 minut. Schłodzić do temperatury pokojowej.
Podnieś temperaturę piekarnika do 450 stopni F.
Aby zrobić nadzienie, serek śmietankowy i cukier w misce miksera elektrycznego wyposażonego w uchwyt łopatkowy na średniej prędkości, aż będzie lekki i puszysty, około 5 minut. Zmniejszyć prędkość miksera do medium i dodać jajka i żółtka, 2 na raz, dobrze mieszając. W razie potrzeby zeskrobać miskę i trzepak. Mikser na niskim poziomie, dodać śmietanę, skórkę z cytryny i wanilii.
Dokładnie wymieszać i wlać do schłodzonej skorupy.
Piec przez 15 minut. Obrócić temperaturę piekarnika do 225 stopni i piec przez kolejne 1 godzinę i 15 minut. Wyłącz piekarnik i otwórz szeroko drzwi. Ciasto nie będzie całkowicie ustawione w środku. Odstawić ciasto do piekarnika z otwartymi drzwiami na 30 minut. Wyjmij ciasto z piekarnika i pozostaw w temperaturze pokojowej przez kolejne 2 do 3 godzin, aż do całkowitego ostygnięcia. Owinąć i przechowywać w lodówce na noc.
Wyjmij ciasto z patelni springform, ostrożnie przesuwając gorący nóż wokół zewnętrznej części ciasta. Pozostaw ciasto na dnie patelni springform do serwowania.
Aby zrobić polewę, rozpuść galaretkę na małej patelni na małym ogniu. W misce, wrzucić jagody i ciepłe galaretki delikatnie, aż dobrze wymieszane. Ułóż jagody na wierzchu ciasta. Przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do podania.