Sernik pomarańczowy z sosem karmelowo-pomarańczowym
Ten przepis służy 10 i kosztuje $1.81 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 674 kalorii, 10g białka, oraz 40 g tłuszczu na porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz krakersy graham, Likier pomarańczowy, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Odważne wyzwanie piekarzy: wanilia Bean & Blood Orange Panna Cotta z pomarańczowym sosem z ziela angielskiego i karmelem z pomarańczy kardamon orzechowy gorzka czekolada Florentyny (bezglutenowe), Sernik Ricotta z sosem karmelowo-pomarańczowym, oraz Wiśniowo-pomarańczowe kremowe bułeczki z sosem karmelowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak na środku piekarnika; rozgrzej do 232°. zmiel krakersy i cukier w procesorze, aż utworzą się drobne okruchy.
Dodać masło; proces, aż okruchy będą lekko wilgotne. Naciśnij na dno (nie na boki) sprężyny o średnicy 9 cali z 2 bokami o wysokości 1/2 cala.
Piec do zestawu, o 12 protokół.
Przenieść do szafy; całkowicie schłodzić. Utrzymuj temperaturę pieca.
Za pomocą miksera elektrycznego, beat twarogu i cukru w dużej misce, aż będzie gładka.
Dodaj jajka, Likier, skórkę pomarańczową i wanilię. Beat tylko do mieszania.
Wlać nadzienie do patelni wyłożonej skórką.
Piec ciasto 15 minut. Obniżyć temperaturę pieca do 149°.
Piec, aż ciasto jest dmuchany, zewnętrzna 2-calowa krawędź jest ustawiona i środek porusza się tylko lekko po wstrząśnięciu, o 55 minut dłużej.
Przenieś ciasto do stojaka. Uruchom nóż wokół boków patelni, aby poluzować; cool. Schłodzić sernik przez noc. (Można dokonać 2 dni wcześniej. Przykryć; przechowywać schłodzone.)
Podawać z sosem karmelowo-pomarańczowym.