Sernik Pomarańczowo-Waniliowy Ricotta
Jedna porcja tego dania zawiera ok. 17g białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 530 kalorii. Na 1,47 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz pomarańczową marmoladę, masło, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik nie jest taki super. Podobne przepisy to Sernik Z Pomarańczową Ricottą, Sernik Ricotta z sosem karmelowo-pomarańczowym, oraz Sernik Ricotta Z Glazurą Marmolada Z Krwistej Pomarańczy.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177° i ułóż stojak na środku. Posmaruj 9-calową patelnię z masłem.
W średniej misce umieścić okruchy ciasteczek i roztopione masło i wymieszać, aż do całkowitego połączenia.
Umieścić mieszaninę okruchów w przygotowanej patelni i za pomocą miarki wcisnąć ją równomiernie do dna.
Umieść ricottę w misce robota kuchennego i zmiksuj na gładką masę.
Dodać cukier i mąkę i pulsować aż dobrze włączone, o 10 (1-sekundowy) impulsów, a następnie zeskrobać po bokach miski. Przy włączonym silniku dodawaj jajka i żółtka pojedynczo, aż zostaną dobrze włączone.
Dodaj wanilię, skórkę pomarańczową i sól i zmiksuj do momentu włączenia.
Wlać mieszaninę do przygotowanej patelni / skorupy i wygładzić górę.
Piec, aż środek sernika ustawi się, a krawędzie będą złocisto-brązowe, około 1 godziny.
Marmoladę i wódkę umieścić w małym rondlu na średnim ogniu i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do niskiej, gotować na wolnym ogniu i zmniejszyć sos o połowę, o 10 do 15 protokół. Lekko ostudzić (około 5 minut) i zalać schłodzonym ciastem.
Niech ustawić przed cięciem, co najmniej 15 minut.