Chleb Orzechowy Streusel
Peanut Streusel chleb może być dobry przepis, aby rozwinąć swoje pole receptury chleba. Jedna porcja zawiera 162 kalorie, 3G białka, oraz 4G tłuszczu. Ten wegetariański przepis służy 15 i kosztuje 15 centów za porcję. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 15 minut. Mieszanka proszku do pieczenia, polewa z orzeszków ziemnych, jajko i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik nie jest taki super. Podobne przepisy to Masło Orzechowe Streusel-Chleb Bananowy, Chleb bananowy z masłem orzechowym Streusel, oraz Wideo: pełnoziarniste masło orzechowe Jabłko chleb Streusel.
Instrukcje
Dolna linia i boki 9-x 5-calowej patelni bochenkowej z wytrzymałą folią aluminiową, umożliwiającą rozciąganie się na boki od 2 do 3 cali. Lekko nasmaruj folię sprayem do gotowania.
Ubić jajko i cukier na średniej prędkości z mikserem elektrycznym 2 minut lub do kremowego; dodać masło orzechowe i masło, ubijając aż do wymieszania.
W średniej misce wymieszać mąkę i kolejne 3 składniki; ubić mieszankę jajeczną i maślankę do wymieszania. (Ciasto będzie lekko grudkowate.)
Łyżka około 2/3 szklanki orzeszków ziemnych Streusel polewa na dnie przygotowanej patelni. Łyżka połowę ciasta na streusel, delikatnie rozprowadzając ciasto na boki patelni, aby pokryć streusel. Powtórz procedurę raz.
Posypać pozostałe 2/3 filiżanki Peanut Streusel polewa na ciasto, delikatnie naciskając polewa do ciasta.
Piec w temperaturze 350 przez 1 godzinę i 5 minut lub aż długi drewniany kilof włożony do środka wyjdzie czysty, ekranowanie folią po 45 minutach, jeśli to konieczne. Schłodzić w patelni na stojaku z drutu 10 minut. Podnieś bochenek z patelni, używając boków foliowych jako uchwytów.
Połóż bochenek na drucianym stojaku. Ostrożnie ściągnij boki folii. Chłodny Bochenek całkowicie (około 1 godziny).
Polewa z orzeszków ziemnych: wymieszać 1 szklankę posiekanych prażonych na sucho, solonych orzeszków ziemnych; 1/2 szklanki mąki uniwersalnej; 1/4 szklanki roztopionego masła; 3 łyżki. mocno zapakowany jasnobrązowy cukier; 2 łyżki. cukier granulowany; i 1/8 łyżeczki. sól w średniej misce.
Odstawić na 15 minut lub do momentu, aż mieszanina będzie twarda. Pokruszyć na małe kawałki. Sprawia, że około 2 szklanki; Przygotowanie: 10 min., Stoisko: 15 min.
Chocolate Chip - Peanut Streusel Bread: Przygotuj przepis zgodnie z zaleceniami kroku 3; Wymieszaj 3/4 szklanki półsłodkich czekoladowych mini-kęsów do ciasta. Postępuj zgodnie z przepisem.