Sernik pieczony słodko-ziemniaczany z kremem klonowym
Jedna porcja zawiera 219 kalorii, 5G białka, oraz 10 g tłuszczu. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 16 i kosztuje 84 grosze za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz śmietanę do bicia, zmielony imbir, słodkie ziemniaki z mięsem pomarańczowym i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 30 minut. Z łyżeczką wynik 20%, to danie nie jest tak niesamowite. Spróbuj Bezglutenowy Sernik klonowy ze słodkimi ziemniakami z piernikowym dnem i kwaśną śmietaną posypaną pianką, Klon-Sernik Ze Słodkich Ziemniaków, oraz Bułeczki ze słodkich ziemniaków z klonową glazurą kremową dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 (konwekcja nie jest zalecana). Słodkie ziemniaki obrać i pokroić na pół wzdłuż.
Umieść na patelni do pieczenia o wymiarach 9 na 13 cali i posmaruj roztopionym masłem.
Piec, aż ziemniaki będą miękkie po naciśnięciu, 45 do 55 minut.
W międzyczasie przygotuj skorupę.
Piec w tym samym piekarniku z ziemniakami, aż lekko rumiane na całym, 10 do 12 protokół.
Zeskrobać wszystkie zwęglone plamy z ziemniaków, a następnie pokroić ziemniaki na kawałki. Wirować w robocie kuchennym lub zacieru w misce z sokiem z cytryny, aż będzie gładka. Zarezerwuj 1 filiżankę; Zapisz wszelkie dodatkowe do innego użytku.
Zmniejsz temperaturę piekarnika do 32
W misce, z mikserem na dużej prędkości, ubić serek śmietankowy, aż będzie puszysty. Stopniowo ubijaj w granulowanych i brązowych cukrach, od czasu do czasu skrobając boki miski, aż mieszanina będzie dobrze wymieszana i gładka. Ubić w jajkach, jeden po drugim, aż do wymieszania.
Dodaj zarezerwowaną mieszankę słodkich ziemniaków, śmietanę do ubijania, kwaśną śmietanę, syrop klonowy, cynamon, gałkę muszkatołową i imbir.
Wymieszać na niskiej prędkości, aż dobrze wymieszane.
Dno patelni sernika owinąć folią o dużej wytrzymałości, dociskając ją do boków.
Wlać ciasto na skorupę. Umieść patelnię sernika w patelni do pieczenia 12 na 15 cali o głębokości co najmniej 2 cali. Patelnie umieścić w piekarniku i wlać tyle wrzącej wody do patelni do pieczenia, aby dojść do połowy boków patelni sernika.
Piec, aż ciasto ledwo jiggles w środku, gdy delikatnie wstrząśnięty, o 55 protokół.
Wyjmij patelnie z piekarnika. Patelnię sernika wyjąć z patelni i pozostawić do całkowitego ostygnięcia na półce, około 1 godziny, a następnie schłodzić do ostygnięcia, co najmniej 1 1/2 godziny lub do 3 dni (przykryć raz zimny).
Do 6 godzin przed podaniem, pokroić wewnątrz obręczy patelni, aby uwolnić ciasto; usunąć obręcz. Z torbą ciasta, dollops dollops klon śmietany na ciasto. Lub podawać osobno krem klonowy, łyżkę na każdy klin.
Skórka z orzechów pekan: 1/4 szklanki grubo posiekanych orzechów pekan w blenderze, aż drobno zmielone; powinieneś mieć 1/4 szklanki. W misce wymieszaj pekany, 1 1/4 szklanki drobnej okruchy krakersów graham, 2 łyżki cukru i 5 łyżek roztopionego masła.
Wlać do 9-calowej patelni sernika z wyjmowaną obręczą (2 1/4 cala. wysoki). Naciśnij mieszaninę równomiernie na dnie patelni.
Krem klonowy: w misce, z mikserem na dużej prędkości, ubić 3/4 szklanki śmietany ubijającej, aż utworzą się sztywne szczyty. Na niskiej prędkości, beat w 1/4 szklanki syropu klonowego tylko do mieszania.