Sernik nowojorski z ricottą o niskiej zawartości węglowodanów
Jeśli chcesz dodać więcej przepisów bezglutenowych do swojego repertuaru, nowojorski sernik z ricottą o niskiej zawartości węglowodanów może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Ten przepis służy 12 osobom. Za 1,63 USD za porcję ten przepis pokrywa 5% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 7 g białka, 26 g tłuszczu i łącznie 369 kalorii. Niektórym ten deser bardzo smakował. Ten przepis polubiło 73 smakoszy i kucharzy. Ten przepis z Foodnetwork wymaga serka śmietankowego, soku z cytryny, substytutu cukru i śmietanki. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 10 godzin i 15 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał niezbyt doskonały wynik łyżeczkowy wynoszący 21%. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, polubili także PHILADELPHIA® New York Style Carb Cheesecake, Low Fat Sugar Free New York Style Cheesecake i Zdrowy Strawberry Cheesecake Dip (niskotłuszczowy, niskowęglowodanowy, bezcukrowy i wysokobiałkowy!).
Instrukcje
Wyposażenie specjalne: 1 (8-calowa) tortownica w kształcie sprężyny
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Spryskaj tortownicę nieprzywierającym sprayem do smażenia na oleju roślinnym. Odłożyć na bok. Do płytkiej brytfanny, wystarczająco dużej, aby zmieściła się forma do ciasta, wlej około 1 cala wody i umieść ją na środkowej półce piekarnika, aby się rozgrzała.
W misie miksera elektrycznego ubijaj miękki serek śmietankowy, ricottę, śmietanę i substytut cukru na niskiej prędkości przez około 1 minutę, aż dobrze się wymieszają.
W osobnej misce za pomocą trzepaczki drucianej wymieszaj śmietankę, wanilię, sok z cytryny, jajka i żółtka, aż się połączą.
Włącz mikser na średnią prędkość i powoli wlewaj mieszaninę jajek do mieszanki sera śmietankowego. Ubijaj, aż się zmiksuje, a następnie wyłącz; uważaj, żeby nie przesadzić.
Ciasto wlać do natłuszczonej tortownicy.
Umieść patelnię w ogrzanej łaźni wodnej.
Piecz przez 15 minut, a następnie obniż temperaturę piekarnika do 275 stopni F. Kontynuuj pieczenie przez 1 1/2 godziny lub do momentu, aż wierzch będzie jasnozłoty, a ciasto zacznie odchodzić od boków formy. Po zakończeniu pieczenia wyłącz piekarnik i pozostaw ciasto w piekarniku do ostygnięcia na kolejne 3 godziny. (Dzięki temu ciasto będzie ładne i wysokie.) Następnie wyjmij ciasto i wstaw do lodówki przed podaniem.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Ciasto w menu? Spróbuj połączyć z kremowym sherry, porto i moscato d'asti. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest Santa Margherita Chianti Classico Riserva. Ma 4,8 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 27 dolarów.
Santa Margherita Chianti Classico Riserva
Aromaty tego złożonego czerwonego wina rozciągają się od wiśni i śliwek po kwiaty mieczyków i ziemisty krzemień. Taninowe, dojrzewające w dębie smaki są jasne i okrągłe, z wytrawnym, ciepłym, ziemistym finiszem. Polecane do mięs z grilla, jak pokrojony stek Chianina, lub do dziczyzny, jak bażant nadziewany truflami. Doskonale smakuje także z dojrzałymi serami.