Sernik kokosowy z polewą marakui
Sernik kokosowy z polewą marakui wymaga ok. 19 godzin od początku do końca. Na 2,02 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 693 kalorie, 9g białka, oraz 43g tłuszczu każdy. Ten przepis jest lubiany przez 3 smakoszy i kucharzy. Mieszanka cukru, krakersy graham, krem z orzechów kokosowych i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Przynosi ci to Epikurious. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 38%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Sernik kokosowy z polewą marakui, Sernik Z Marakui, oraz Sernik z ananasem i marakują.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°. wszystkie składniki zmiksować w procesorze, aż drobno zmielone i sklejanie się razem, 1 do 2 protokół. Naciśnij mieszankę okruchów na dnie i 2 1/2 cala w górę boków 9-calowej formy sprężyny z 2 3/4 do 3-calowych stron.
Piec ciasto na złoty, 14 do 15 protokół. Fajna skórka na stojaku. Zwiększyć temperaturę pieca do 218°.
Blend twarogu w procesorze, aż będzie gładka, skrobanie boki i dno miski.
Dodać cukier. Korzystanie z WŁĄCZANIA/WYŁĄCZANIA, proces mieszania, skrobanie boków i dna.
Dodaj śmietanę z kokosa, wanilii i soli; zmiksuj 20 sekund, zatrzymując się, aby zeskrobać boki.
Dodawać jajka po 1 na raz; proces mieszania po każdym dodaniu.
Wlać nadzienie do skorupy.
Upiec sernik 10 minut. Obniżyć temperaturę pieca do 121°.
Piec do momentu miękkiego ustawienia, około 1 godziny 35 minut dłużej. Wyłącz piekarnik. Trzymając drzwi zamknięte, fajne ciasto w piekarniku 1 godzinę. Ciasto w lodówce, odkryte, co najmniej 12 godzin lub na noc.
Umieścić 2 łyżeczki wody w małej filiżance; posypać żelatyną.
Odstawić, aż żelatyna zmięknie, około 10 minut.
Umieścić mały sitko nad 2-filiżanką miarki. Rezerwa 1 marakuja na kompot.
Pozostałe owoce marakuji kroimy na pół, po jednym na raz, i łyżki owoców (w tym nasion) do sitka. Używając elastycznej gumowej szpatułki, naciśnij, aż do uwolnienia 1/2 miąższu szklanki (owoców i soków) do filiżanki. Zarezerwuj kilka nasion z Sitka do dekoracji.
Wlać 1/2 miąższu marakui do małego rondla.
Wymieszać w 2 łyżki stołowe plus 2 łyżeczki cukru. Mieszaj na małym ogniu, aż cukier się rozpuści i utworzą się pęcherzyki na krawędzi patelni.
Dodać mieszaninę żelatyny i wymieszać 1 minutę do rozpuszczenia. Ostudzić 10 minut; wlać do środka sernika. Obracaj i przechyl ciasto, aż glazura zostanie równomiernie rozłożona na górze.
Posyp zarezerwowane nasiona na szkliwo. Chill ciasto ustawić glazury, co najmniej 1 godzinę. DO AHEAD: może być wykonany 1 dzień wcześniej. Przykryć i schłodzić.
Połącz pokrojone w kostkę mango, ananas, star fruit i pozostałą 1 łyżkę cukru w średniej misce.
Wymieszać w owocach (w tym nasionach)z 100% marakuji. Kompot schłodzić do momentu, aż będzie gotowy do użycia, do 2 godzin.
Pokroić wokół boków patelni, aby zwolnić ciasto.