Sernik Kokosowo-Limonkowy
Na 1,85 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 15g białka, 39g tłuszczu, oraz w sumie 569 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka quark, kokos, mleko kokosowe i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Ten przepis jest lubiany przez 24 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Key Sernik Limonkowo-Kokosowy, Sernik Limonkowo-Kokosowy, oraz Sernik Limonkowo-Kokosowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 180°C (350°F). Masło 9-calowa (24-cm) Patelnia sprężynowa. Spód wyłożyć papierem do pieczenia i posmarować masłem.
Zrób skórkę: w robocie kuchennym zmiel ciasteczka na drobne okruchy.
Dodać roztopione masło i sól i pulsować aż do połączenia. Naciśnij kruchą mieszaninę na dno i 1/2 cala (1 cm) po bokach przygotowanej patelni.
Piec przez 12 do 15 minut, a następnie niech skorupa ostygnie na stojaku.
Obniżyć temperaturę piekarnika do 160°C (325°F).
Zrobić nadzienie: w dużej misce za pomocą miksera elektrycznego, ubić serek aż kremowy. Beat w kwark i mleko kokosowe.
Dodać cukier kawałek po kawałku, następnie wymieszać połowę skórki z limonki i cały sok i sól.
Dodać jajka po kolei i ubić, aby połączyć.
Wlać nadzienie do wstępnie obgotowanej Skórki.
Piec około 1 1/2 godziny, aż środek ciasta będzie po prostu o firmy.
Ostudzić przez 20 minut na patelni, a następnie przesunąć nóż wokół krawędzi patelni, aby poluzować ciasto, aby zapobiec pękaniu podczas chłodzenia.
Niech sernik ostygnie całkowicie.
Przykryć ciasto folią aluminiową i przechowywać w lodówce co najmniej na noc.
Teraz możesz go udekorować.
Otwórz kokos: młotkiem i gwoździem, przebij dwa z trzech oczu (ciemne plamy na wierzchu kokosa). Przez jeden z otworów wlać wodę kokosową do miski.
Umieść kokos na twardej podstawie (Na zewnątrz na pochylni, na przykład) owinięty ciasno w ściereczkę i uderz go młotkiem, aż pęknie.
Ostrym nożem wyciąć mięso z kokosa. Możesz obrać brązową skórę obieraczką do warzyw, ale myślę, że ładniej jest ją zostawić. Możesz teraz użyć obieraczki, aby pokroić paski i loki kokosa, aby udekorować ciasto, lub możesz je zetrzeć.
Usuń boki patelni springform i umieść ciasto na talerzu.
Dekoruj wierzch kokosowymi lokami i resztą skórki z limonki.