Sernik Klonowo-Kasztanowy
Przepisów na desery nigdy za wiele, więc wypróbuj Sernik Klonowo-Kasztanowy. Ten przepis jest przeznaczony dla 12 osób i kosztuje 1,78 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 511 kalorii, 7 g białka i 30 g tłuszczu. Udaj się do sklepu i kup śmietankę, cukier cukierniczy, mielony cynamon i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godzin i 15 minut. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę wegetariańską lakto ovo. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 20%, to danie jest raczej złe. Spróbuj sernika z kasztanów, pieczeni wieprzowej w glazurze z klonu i calvadosu z puree z jabłek i kasztanów oraz dekadencko zdrowego sernika z kasztanów i orzechów laskowych… lub tego, co jadłem na śniadanie w tym tygodniu z podobnych przepisów.
Instrukcje
Umieść nasmarowaną 9-calową. Tortownica na podwójnej grubości wytrzymałej folii (około 18 cali kwadratowych). Bezpiecznie owiń folię wokół patelni.
W małej misce wymieszaj okruchy krakersów, cukier i cynamon; wymieszać z masłem. Naciśnij spód i 1-1/2 cala w górę boków przygotowanej formy.
Połóż patelnię na blasze do pieczenia.
Piec w temperaturze 375° przez 8-10 minut lub do momentu, aż ciasto się zetnie. Studzimy na drucianej kratce. Zmniejsz temperaturę do 325°.
Do napełniania, w małym rondlu zagotuj 1-1/2 szklanki syropu klonowego; gotować, aż zredukuje się do około 1 szklanki. Ochłodzić do temperatury pokojowej.
W dużej misce ubij serek śmietankowy i brązowy cukier na gładką masę. Dodajemy śmietanę, mąkę, wanilię, sól i ostudzony syrop.
Dodaj jajka; ubijaj na niskiej prędkości, aż do połączenia.
Umieść tortownicę w dużej formie do pieczenia; dodaj 1 cal gorącej wody do większej patelni.
Piec w temperaturze 325° przez 1-1/4 do 1-1/2 godziny lub do momentu, aż środek się zetnie, a wierzch będzie matowy.
Wyjmij tortownicę z łaźni wodnej; zdjąć folię. Schłodzić sernik na kratce przez 10 minut; poluzować brzegi patelni nożem. Schłodzić 1 godzinę dłużej. Schłodzić przez noc.
Aby przygotować kandyzowane kasztany, w małej misce wymieszaj cukier i sól.
Dodaj kasztany; wrzucić do płaszcza.
Rozprowadź równomiernie na natłuszczonej blasze o średnicy 15 cali. x 10 cali x 1-cal. taca do pieczenia.
Piec w temperaturze 350° przez 15-19 minut lub do złotego koloru, mieszając raz po 10 minutach. Natychmiast przenieś na woskowaną blachę do pieczenia wyłożoną papierem; całkowicie ostygnąć.
Sernik podawaj z kasztanami i syropem klonowym.
Polecane wino: Późne żniwa Riesling, Lambrusco Dolce, Sauternes
Late Harvest Riesling, Lambrusco Dolce i Sauternes to moje ulubione serniki. Do sernika (bez czekolady) bezpieczne są białe wina deserowe, ale słodkie lambrusco będzie dobrze współgrać z klasycznym sernikiem truskawkowym. Bollinger Brut Special Cuvee z oceną 4,2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 60 dolarów za butelkę.
Bollinger Brut Special Cuvee
Złocisty kolor, charakterystyczny dla czarnych odmian winorośli. Bardzo drobne bąbelki. W nosie piękna, aromatyczna złożoność, dojrzałe owoce i korzenne aromaty, z nutami pieczonych jabłek, kompotu jabłkowego i brzoskwiń. Na podniebieniu subtelne połączenie struktury, długości i żywości. Bąbelki są jak aksamit. Smak gruszki, brioszki i pikantne aromaty, nuty świeżego orzecha włoskiego. Łącz się ze wszystkimi rybami, zwłaszcza sushi i sashimi, skorupiakami, takimi jak krewetki, krewetki, raki i grillowany homar, drób i białe mięso, orzechy nerkowca, parmezan lub prosciutto.