Sernik jagodowo-limonkowy mrożony
Mrożony sernik jagodowo-limonkowy wymaga ok. 30 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 380 kalorii. Na 91 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. 72 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz ciastka amaretti, cukier puder, jagody i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 8%, co jest improwizowalne. Podobne przepisy to Sernik Z Limonką Jagodową, Jagodowe Breloczki Do Serników Limonkowych, oraz Borówka Limonka Bez Pieczenia Sernik Kubki.
Instrukcje
Podstawę i boki kwadratowej puszki na ciasto o wymiarach 20-22 cm wyłożyć folią spożywczą. Drobno zetrzeć skórkę z limonek i odstawić. Wyciśnij sok i przelej na patelnię z cukrem i jagodami.
Podgrzać delikatnie, aby rozpuścić cukier, następnie gotować na wolnym ogniu przez 1-2 min, aż jagody lekko zmiękną.
Wyjąć łyżką szczelinową i włożyć do miski. Gotuj sok przez 1-2 minuty, aż będzie lekko syropowaty, następnie zalej borówki i pozostaw do ostygnięcia.
Białka ubić na sztywno, następnie stopniowo ubijać w cukrze pudrze, aż beza będzie sztywna i konsystencja podobna do prawoślazu. Mascarpone ubić w dużej misce ze skórką limonkową i wanilią. Ubić śmietanę, aż utrzyma swój kształt, a następnie złożyć na mascarpone. Złóż bezę za pomocą ostrzy trzepaczki.
Biszkopty amaretti rozłóż między palcami do miski,aby uzyskać okruchy. Roztopić masło i dodać do okruchów biszkoptowych, dobrze mieszając.
Łyżkę jagód i ich soków do podstawy przygotowanej puszki. Wymieszać sernik równomiernie na wierzchu, następnie wygładzić metalową łyżką, aby wyrównać masę. Łyżkę okruchów amaretti równomiernie na górze, lekko naciskając dłońmi. Sernik zamrozić na co najmniej 4 godziny lub na noc jest lepiej. Może być zamrożony do dwóch tygodni przed podaniem.
Aby podawać, przenieść sernik do lodówki na 30 min. Obrócić na płaski talerz i odkleić folię spożywczą.
Podawać pokrojone w obfite plastry.