Sernik Feta & Wino-Gotowane Daktyle
Na 2,63 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 582 kalorie, 10g białka, oraz 33g tłuszczu. Ten przepis służy 12. Mieszanka twarogu, jajka, ziarna pieprzu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 5 godzin. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Kardamon I Czerwone Wino Gotowane Daktyle Z Jogurtem Z Kwiatu Pomarańczy, Daktyle Gotowane W Przyprawionym Winie Przyprawione Świeżą Ricottą, oraz Przyprawione Ciasto Z Czerwonego Wina Z Daktylami I Imbirem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Spray 9-by-13-by-2-calowe szklane naczynie do pieczenia z oleju roślinnego sprayu. Ułóż naczynie folią aluminiową, upewniając się, że wciśniesz je w narożniki; spryskaj folię.
W stojącym mikserze elektrycznym wyposażonym w łopatkę, ubić fetę z 1 1/2 szklanki cukru i mąki ze średnią prędkością do kremowej.
Dodać serek śmietankowy i ubić do wymieszania.
Dodać całe jajka i żółtka, jeden po drugim, ubijając dobrze między dodatkami; w razie potrzeby zeskrobać bok miski. Ubij w śmietanie.
Do przygotowanego naczynia do pieczenia wlać masę sernikową.
Ustawić naczynie na dużej patelni do pieczenia.
Dodaj wystarczająco ciepłej wody do patelni, aby dotrzeć do połowy strony naczynia.
Piec na dolnej półce piekarnika przez około 1 godzinę, aż będzie twardy i ustawiony.
Przenieść naczynie do pieczenia na stojaku i niech sernik ostygnie do temperatury pokojowej. Sernik schłodzić w zamrażarce, aż będzie bardzo twardy, ale nie zamrożony, przez 3 do 4 godzin.
W międzyczasie, w dużym rondlu, połączyć czerwone wino z wanilii i nasion, ziarna pieprzu, sok z cytryny i pozostałe 3/4 szklanki cukru i doprowadzić do dusić na umiarkowanym ogniu.
Dodaj daty i gotować na wolnym ogniu, aż pulchne, o 10 protokół.
Przenieś daty do miski i gotuj płyn, aż zmniejszy się do 1 szklanki, około 10 minut.
Niech syrop ostygnie całkowicie, a następnie przecedzić go przez daty.
Posmaruj jeden arkusz ciasta filo roztopionym masłem. Przykryć drugim arkuszem i pędzlem z masłem. Powtórz z pozostałymi 2 arkuszami phyllo, masłem między nimi.
Pokrój warstwową filo na 3-calowe kwadraty (powinieneś mieć 24).
Przenieść kwadraty do dużej blachy do pieczenia. Przykryć arkuszem papieru pergaminowego i góry z blachy do pieczenia, aby utrzymać phyllo płaski.
Piec około 15 minut, aż będzie złoty i chrupiący.
Usuń górną blachę do pieczenia i niech filo kwadraty ostygnie.
Odwróć schłodzony sernik na deskę do krojenia i zdejmij folię. Używając gorącego, wilgotnego noża, pokrój ciasto na dwanaście 3-calowych kwadratów. Na każdy z 12 kwadratów ułożyć sernik i ułożyć pozostałe kwadraty.
Serniki przełożyć na talerze.
Skropić trochę syropu z czerwonego wina wokół każdego talerza i udekorować daktylami.