Sernik dyniowy z brązowo-maślanymi gruszkami
Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 391 kalorii. Ten przepis służy 10. Na 1,08 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Udaj się do sklepu i odbierz ciasteczka gingersnap, puree z dyni, jajka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to No-Bake brązowy Sernik cukrowy z przyprawionymi gruszkami, Placek z gruszkami i waniliowym brązowym masłem, oraz Kalafior Z Brązowym Masłem, Gruszkami, Szałwią I Orzechami Laskowymi.
Instrukcje
W maszynce, pulse gingersnaps z 2 łyżki cukru i szczypta soli, aż drobno okruchy tworzą; dodać zmiękczone masło i proces aż do zwilżenia. Używając palców, wciśnij okruchy gingersnap na dno maślanej 9-calowej patelni springform w równomiernej warstwie; zetrzyj wszystkie okruchy z boku patelni.
Piec ciasto przez około 10 minut, aż będzie lekko rumiane.
Niech skorupa ostygnie lekko, a następnie zawiń dno patelni szczelnie w folię aluminiową, aby była wodoszczelna. Ustaw patelnię na dużej, głębokiej patelni lub małej patelni do pieczenia.
Wypłukać miskę robota kuchennego i wytrzeć do sucha.
Dodać zmiękczony twarożek, puree z dyni, ekstrakt z wanilii i pozostałe 2/3 szklanki cukru do miski robota kuchennego i proces przez około 30 sekund, lub do gładkiej.
Dodać jajka i pulse do mieszania.
Dodać mąkę, cynamon, gałkę muszkatołową i 1/2 łyżeczki soli i proces przez około 30 sekund, lub do gładkiej. Ostrożnie wlać nadzienie z dyni na skórkę gingersnap. Ustaw patelnię w piekarniku i ostrożnie wlać wystarczającą ilość gorącej wody, aby dotrzeć do połowy strony patelni springform.
Zapiekamy sernik przez około 55 minut, aż nadzienie będzie ledwo wymieszane w środku. Ostrożnie przenieść patelnię do stojaka i niech sernik ostygnie.
Wyjąć folię aluminiową i przechowywać w lodówce sernik, aż będzie twardy, co najmniej 4 godziny lub na noc.
Na dużej patelni, gotować masło na umiarkowanie wysokim ogniu, aż jest lekko rumiane i pachnące orzechami, o 3 protokół.
Dodać kliny gruszki i gotować, obracając raz, aż zmiękną i lekko rumiane, o 4 protokół.
Dodać cukier i gotować, obracając raz, aż gruszki są lekko rumiane i szkliwione, o 1 minutę dłużej.
Obetnij ostrym nożem krawędź sernika i usuń pierścień formy sprężystej.
Sernik dyniowy pokroić w kliny i podawać z ciepłymi gruszkami.