Sernik cytrynowy z sosem borówkowym
Sernik cytrynowy z sosem borówkowym wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Ten przepis służy 16 i kosztuje 84 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 271 kalorii. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. Jeśli masz skórkę z cytryny, karton jogurt cytrynowy, białka jaj i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 20%. Spróbuj Sernik waniliowy z sosem jagodowo-cytrynowym, cytrynowy imbir panna cotta sernik + sos jagodowy, oraz Sernik Cytrynowo-Jagodowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować skórkę, połącz okruchy gingersnap i masło w misce i mocno naciśnij mieszaninę na dnie 9-calowej patelni sprężynowej pokrytej sprayem do gotowania.
Piec w temperaturze 300 przez 15 minut; ostudzić na stojaku z drutu.
Aby przygotować nadzienie, ubić cukier, mąkę i sery ze średnią prędkością miksera, aż będzie gładka.
Dodać jajka i białka, 1 na raz, ubijając po każdym dodaniu.
Dodaj skórkę z cytryny, sok z cytryny i jogurt, dobrze bijąc.
Wlać mieszaninę serową do przygotowanej skorupy i piec w 300 przez 1 godzinę i 10 minut lub do zestawu. Wyłączyć piekarnik; schłodzić sernik w zamkniętym piekarniku 1 godzinę.
Wyjąć sernik z piekarnika; ostudzić do temperatury pokojowej. Przykryć i schłodzić 8 godzin.
Podawać z sosem borówkowym.