Sernik cytrusowy z marmoladą
Jeśli 1,72 zł za porcję spada twój budżet, Sernik cytrusowy z marmoladą może być doskonałym Wegetariańskie przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 788 kalorii, 11g białka, oraz 49g tłuszczu. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz krem, sok z cytryny, gałązki mięty i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik nie jest taki super. Podobne przepisy to Sernik Ricotta Z Glazurą Marmolada Z Krwistej Pomarańczy, Oliwa z oliwek Citrus Poppyseed Bochenek z cytrusową glazurą waniliową, oraz Marmolada z trzema cytrusami.
Instrukcje
Umieść stojak na środku piekarnika; rozgrzej do 218°. masło o średnicy 9 cali z 2-calowymi ściankami.
Żółtko, sok z cytryny, skórkę z cytryny i wanilię ubić w małej misce, aby zmiksować. Mąkę i cukier mieszamy w procesorze.
Dodać masło i proces do postaci grubej okruchy. Po uruchomieniu maszyny dodaj mieszaninę żółtkową i zmiksuj, aż utworzą się wilgotne grudki. Naciśnij ciasto na dnie i 1 1/2 cala w górę boki przygotowanej patelni. Zamrozić skórkę 10 minut.
Białka ubić do spienienia.
Posmaruj skórkę lekko białkiem.
Piec, aż skórka będzie blado złoty, o 15 protokół. Schłodzić na stojaku podczas przygotowywania nadzienia. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 177°. do napełniania: za pomocą miksera elektrycznego, beat twarogu w dużej misce, aż będzie gładka.
Dodać cukier; ubijać aż do dobrze wymieszanego. Ubić w 2 łyżki skrobi kukurydzianej, 1 łyżka soku z cytryny, wszystkie skórki cytrusowe i wanilii.
Dodawać jajka po 1 na raz, ubijając aż do wymieszania po każdym dodaniu. Ubij w kwaśnej śmietanie.
Wlać nadzienie do skorupy.
Piec ciasto, aż nadmuchane i popękane wokół krawędzi i centrum porusza się tylko nieznacznie, gdy patelnia jest delikatnie wstrząśnięty, o 55 protokół.
Wyjąć z piekarnika. Uruchom mały nóż wokół boków patelni poluzować ciasto. Fajne ciasto na patelni na stojaku. Ciasto przechowywać w lodówce przez noc.
Zagotować marmoladę i 2 łyżeczki soku z cytryny w rondlu, aż lekko zmniejszona, o 2 protokół.
Rozprowadzić ciepłą glazurę na szczycie ciasta. Ciasto schłodzić 10 minut.
Ciasto przełożyć na talerz.
Dekoruj pomarańczą i miętą.