Ser Ricotta domowej roboty spiżarni
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj domowego sera ricotta spiżarni. Jedna porcja zawiera 132 kalorie, 5G białka, oraz 9g tłuszczu. Ten przepis służy 12 i kosztuje 31 centów za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 132 smakoszy i kucharzy. Mieszanka opcjonalnie: śmietana, sok z cytryny, mleko, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Domowy Meyer cytrynowy ser Ricotta z godzinnego sera, Domowy Ser Ricotta, oraz Domowy Ser Ricotta.
Instrukcje
Dodać mleko i sok z cytryny do garnka i mieszać bez dotykania dna garnka przez 5 sekund.
Umieść garnek na małym ogniu i przymocuj Termometr ze słodyczami lub serem do wnętrza garnka.
Podgrzać mieszaninę mleka do 79°. powinno to zająć 40 do 50 minut i można mieszać raz lub dwa razy w ciągu tego czasu.
Podnieś ciepło do średniej wysokości i bez mieszania, obserwuj garnek, aż temperatura odczyta 96°, 3 do 5 minut. Powierzchnia mleka będzie wyglądać, jakby miało wybuchnąć, ale nie powinno się gotować.
Wyjmij garnek z ognia i odstaw na 10 minut. Teraz masz twaróg i serwatkę.
Na dużej misce lub słoiku połóż drobno oczkowane sito i ułóż je podwójną warstwą wilgotnej gazy. Używając dużej łyżki z rowkiem, zgarnij twaróg w gazę.
Pozostawić ser odcedzić na 10 minut, a jeśli chcesz, posypać solą wierzch twarogu.