Ser Pleśniowy Gougères
Niebieski ser Gougères może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 1G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 40 kalorii. Ten wegetariański przepis służy 24 i kosztuje 9 centów za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka wody, duńskiego sera, pieprzu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 8%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj Sałatka z kurczaka Buffalo w Gougeres z serem pleśniowym, Sałatka Z Rukoli Z Gruszkami I Serem Pleśniowym Gougères, oraz Zupa kukurydziana z kurczaka Buffalo z serem pleśniowym Gougères dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 191°. Linia duża rimmedbaking arkusz z pergaminem.
Połącz pierwsze 5 składników w ciężkim średnim rondlu.Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, mieszającemałło rozpływa się. Wymieszać z mąką; reduceheat do średnio-niskie. Mieszaj energicznie, dopóki mieszanka nie utworzy dużych grudek ciasta iformuje się folia na dnie rondla, około 1 minuty.
Zdjąć z ognia; ostudzić 5 minut.
W międzyczasie ubijaj jajka w mediumbowl.
Przenieść 1 łyżka ubitego jajekmała miska i rezerwy.
Dodaj 1/3 pozostałych jaj beaten do ciasta w rondlu; whiskuntil dobrze włączone.
Dodać resztki w 2 dodatkach, mieszając, aż jajka zostaną całkowicie wchłonięte po każdym dodaniu (ciasto będzie lepkie).
Wymieszać z niebieskim serem.
Upuść ciasto przez łyżeczki do herbaty na arkuszu, tworząc około 24 wielkości orzecha włoskiego i odstępy około 1 cala od siebie.Używając pędzla do ciasta, szczotkuj każdy kopiec zrezerwowane jajko, spłaszczając wszelkie spiczaste wierzchołki.
Piec gougères aż dmuchane, goldenbrown, i suche, o 30 protokół. Do AHEAD: może być wykonany do 1 tygodnia naprzód.Całkowicie fajne.
Umieścić w hermetycznych pojemnikach i przechowywać w zamrażarce. Rewarm na bakingsheet w piekarniku 177° do ogrzania, o 5 protokół.
Aby ułatwić upuszczenie lepkiego ciasta gougère na blachę, lekko spryskaj łyżkę za pomocą sprayu z olejem roślinnym. Aby mieć pewność, że gougères są w pełni upieczone, przebij wierzch jednym małym ostrym nożem. Wnętrze powinno być puste i suche. Nie podbijaj gougères, bo mogą się zawalić.
Elegancka Impreza nie jest kompletna bez wina musującego. Z przystawkami spróbuj Cristalino Brut RoséCava ($
z Hiszpanii. Różowy szampan jest ostry i wytrawny o pięknych jagodowych smakach. Plus, to niesamowita umowa.