Semolina Pistachio Layer Cake (Bohsalini)

Semolina Pistachio Layer Cake (Bohsalini)
Ciasto z semoliną pistacjową (Bohsalini) może być właśnie deserem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 908 kalorii, 24g białka, oraz 65 g tłuszczu. Ten przepis służy 10. Na 2,45 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz cukier puder, wodę różaną, wodę z kwiatami pomarańczy i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 67%, to danie jest dobre. Spróbuj Pistacjowe Paski Trójwarstwowe, Pomarańczowe Ciasto Z Kaszą Manną, oraz Pomarańczowe Ciasto Z Kaszą Manną dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wymieszać roztopione masło i kaszę manną w średniej misce i odstawić w temperaturze pokojowej na co najmniej 6 godzin lub tak długo, jak na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kasza MannaKasza Manna
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
2
Wlać mleko do dużego garnka i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, od czasu do czasu mieszając. Gdy mleko unosi się na wierzch garnka, wymieszaj sok z cytryny i wyjmij garnek z ognia. Odstawić do ostygnięcia, aż mleko oddziela, 10 do 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
3
Wlać mleko przez sitko o drobnych oczkach do miski, mieszając, aby uwolnić serwatkę. Odrzuć serwatkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
4
Przełożyć twaróg w sitku do dużej miski. Drewnianą łyżką wymieszać 2 łyżki wody różanej i wody z kwiatu pomarańczy. Kashta powinna wyglądać jak twarożek drobnoziarnisty. Przykryć i przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do użycia. (Kashta będzie przechowywać, przykryte i schłodzone, do 3 dni.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Twarożek Mały TwarożekTwarożek Mały Twarożek
Woda RóżanaWoda Różana
PomarańczowyPomarańczowy
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
SitoSito
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
5
Połącz cukier, pistacje i pozostałą 1 łyżkę wody różanej w robocie kuchennym i pulsuj, aż mieszanina uzyska konsystencję gruboziarnistego piasku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy PistacjoweOrzechy Pistacjowe
Woda RóżanaWoda Różana
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
6
Dodaj mieszaninę pistacji do mieszaniny mąki i za pomocą rąk, wymieszać je razem, rozbijając grudki, aż mieszanina czuje się jak wilgotny piasek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy PistacjoweOrzechy Pistacjowe
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
7
Wyłóż 9-calową patelnię do ciasta springform z papierem woskowym, używając dwóch kawałków przecinających się pod kątem prostym i pozwalających na powieszenie papieru po bokach patelni. Łyżka połowa mieszaniny kaszy mannej do patelni i wygładzić ją do krawędzi z tyłu łyżki. Następnie wykonaj całą kasztę, rozprowadzając ją po kaszy mannej w równej warstwie. Łyżkę pozostałej mieszaniny kaszy mannej na wierzchu i rozprowadzić ją w równej warstwie. Złóż zwisający papier woskowy na górze i naciśnij, aby wygładzić kaszę manną. Przykryć folią i przechowywać w lodówce na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kasza MannaKasza Manna
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
Papier WoskowanyPapier Woskowany
Forma Na CiastoForma Na Ciasto
8
Wlać oliwę z oliwek do patelni, która jest wystarczająco duża, aby pomieścić orzechy w jednej warstwie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
OrzechyOrzechy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Rozgrzać olej na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
10
Dodaj orzechy, zmniejsz ciepło do niskiego poziomu i aktywnie mieszaj, aż zaczną lekko ciemnieć, około 1 minuty(patrz wskazówki poniżej).
Składniki, których będziesz potrzebować
OrzechyOrzechy
11
Wyjmij patelnię z ognia i użyj szczelinowej łyżki, aby przenieść nakrętki do wyłożonej ręcznikiem papierowym talerza, aby osuszyć. (Alternatywnie, wrzucić orzechy do sita o średnich oczkach ustawionego nad pojemnikiem, aby złapać olej kuchenny.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
OrzechyOrzechy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
SitoSito
PatelniaPatelnia
12
Niech ostygną całkowicie. (Smażone orzechy można przechowywać w szczelnym pojemniku w lodówce lub zamrażarce przez okres do 3 miesięcy.)
Składniki, których będziesz potrzebować
OrzechyOrzechy
13
Godzinę przed podaniem wyjmij ciasto z lodówki, odwróć je na talerz i uwolnij z patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
14
Posyp cukier puder na wierzchu: przytrzymaj sito o drobnych oczkach, wlej do niego cukier puder i delikatnie stuknij w obręcz, aby uwolnić cukier.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
15
Udekoruj orzechami i podawaj w Klinach.
Składniki, których będziesz potrzebować
OrzechyOrzechy
1
* Aby obrać migdały, umieścić je w małym rondlu z wystarczającą ilością zimnej wody, aby przykryć, doprowadzić do wrzenia, a następnie zdjąć z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
MigdałyMigdały
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Migdały wlać z wodą do miski i odstawić. Gdy orzechy są wystarczająco chłodne, aby je obrać, ściskając je pojedynczo między kciukiem a palcem wskazującym—skóra od razu odpadnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
MigdałyMigdały
WodaWoda
OrzechyOrzechy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
3
Obrane migdały połóż na ręczniku papierowym do wyschnięcia. (Alternatywnie można blanszować migdały w kuchence mikrofalowej, rozkładając orzechy w jednej warstwie na naczyniu bezpiecznym dla mikrofal i podgrzewając je na dużej mocy w 30-sekundowych odstępach, sprawdzając po każdym odstępie czasu, aby upewnić się, że orzechy nie gotują. Gdy skórki poczują się luźne, uszczypnij orzechy zgodnie z opisem, aby usunąć skórkę.) * Sztuczka, aby uzyskać jednolicie złote orzechy, polega na ciągłym mieszaniu ich podczas smażenia—i usuwaniu ich z ognia tuż przed zmianą koloru, który ma być; nadal gotują się w oleju, nawet gdy są wyłączone z ognia i mogą bardzo łatwo się spalić.
Składniki, których będziesz potrzebować
MigdałyMigdały
OrzechyOrzechy
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
MikrofalówkaMikrofalówka
PiekarnikPiekarnik
4
Przedruk za zgodą arabskiego stołu przez May S. Bsisu, © 2005 William Morrow, an imprint of Harper
5
Collins Publishers
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia25
Magazyn