Schłodzona zupa szparagowa z kozim serem
Need a zupa bezglutenowa i wegetariańska? Schłodzona zupa szparagowa z kozim serem może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 6. Na 3,36 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 287 kalorii, 9g białka, oraz 18g tłuszczu. Jeśli masz bulion warzywny, seler, ziemniaki idaho i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Schłodzona zupa brzoskwiniowa ze świeżym kozim serem, Schłodzona Zupa Ogórkowa Awokado Ze Świeżym Kozim Serem, oraz Kremowa zupa szparagowa z kozim serem herbacianym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Duży rondel zalać oliwą z oliwek.
Dodaj cebulę, seler i czosnek i doprowadzić do średniego ciepła. Doprawić solą i potem, aż warzywa będą bardzo miękkie i aromatyczne, około 8 do 10 minut.
Usuń końcówki ze szparagów i rezerwy.
Pokrój łodygi szparagów na długości 1 cala i dodaj je do garnka. Pocić przez 2 do 3 minut.
Dodać ziemniaki i bulion. Smak do przypraw i dodać sól, w razie potrzeby (będzie). Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 20 minut.
Na oddzielnym palniku przynieś mały garnek dobrze osolonej wody do wrzenia na dużym ogniu. Miej W Gotowości małą miskę dobrze osolonej wody z lodem. Szparagi gotować we wrzącej wodzie przez 2-3 minuty.
Wyjmij je z wrzącej wody i natychmiast zanurz w lodowatej wodzie. Gdy końcówki są chłodne, usuń je z wody, osusz i zaparkuj.
W blenderze lub blenderze zanurzeniowym puree mieszaninę szparagów. W razie potrzeby przecedzić przez sitko siatkowe. Smak i dostosować przyprawy, w razie potrzeby. Wyluzuj.
Udekoruj zarezerwowanymi końcówkami szparagów i pokruszonym kozim serem. Wiosenne pyszności!