Schnecken babci Douglasa
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać babci Douglas Schnecken spróbować. Ten przepis służy 12. Na 48 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 5G białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 347 kalorii. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz jajko z żółtkiem, pekanami, mielonym cynamonem i kilkoma innymi rzeczami, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Babcia Douglas ' Schnecken, Schnecken Przepis, oraz Douglas Fir Sparkletini dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby zrobić ciasto, rozpuścić 1/2 szklanki masła w małym rondlu na średnim ogniu.
Dodać mleko i cukier i podgrzać tylko do letniej (około 110 ° F), mieszając, aby rozpuścić cukier.
Wlać ciepłą mieszaninę mleka do miski. Wymieszać drożdże. Pozostawić mieszaninę na 10 minut, a następnie wymieszać z solą.
Ubić całe jajko i żółtko i dodać do mieszanki drożdży. Wymieszać z mąką 1 szklankę na raz, aż masz lepkie ciasto. Zeskrobać ciasto na posmarowaną mąką powierzchnię roboczą i zagniatać przez około 5 minut, aż do uzyskania ładnego gładkiego ciasta. Masłem dużą miskę.
Umieść ciasto w przygotowanej misce i przykryj folią.
Umieść miskę w ciepłym miejscu i pozostaw ciasto do wyrośnięcia przez 2 godziny, aż potrojona objętość.
Tymczasem, szczotka 9 × 13-calowy pieczenia z niektórych roztopionego masła (lub spryskać sprayem oleju roślinnego). Aby przygotować polewę cukrowo-orzechową, rozpuść masło z brązowym cukrem i syropem kukurydzianym w małym rondlu na średnim ogniu, mieszając, aby połączyć.
Wyjąć z ognia i rozprowadzić mieszaninę na dnie patelni.
Posypać posiekanymi orzechami pekan.
Rozwałkuj ciasto i odwróć je z miski na lekko posypaną mąką powierzchnię roboczą. Zagniataj przez minutę, a następnie użyj lekko posypanego mąką wałka do ciasta, aby zwinąć ciasto w prostokąt o wymiarach około 15 × 12 cali i grubości 1/8 cala. Aby nadzienie cynamonowo-cukrowe roztopić masło w małym rondlu na średnim ogniu i pozostawić do ostygnięcia.
Masło dokładnie posmarować powierzchnią ciasta. W misce wymieszać cukier i cynamon.
Roztopione masło posypać równomiernie cukrem cynamonowym.
Zwiń prostokąt w górę, jak rolka galaretki, wzdłuż jednej długiej krawędzi.
Pokroić kłodę zwiniętego ciasta w plastry o grubości 1 cala i ułożyć plastry, pokroić boki w górę, w przygotowanej patelni. Przykryj patelnię kawałkiem folii z tworzywa sztucznego (możesz najpierw spryskać folią z oleju roślinnego, aby upewnić się, że nie przykleja się do ciasta) i pozostawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu przez około 40 minut.
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Piec schnecken aż złoty kolor, 35 do 40 minut, obracając patelnię w połowie czasu pieczenia. Sprawdzaj je od czasu do czasu podczas pieczenia, a jeśli wydają się zbyt szybko brązowieć, luźno przykryj je arkuszem folii aluminiowej.
Wyjąć patelnię z piekarnika i ostudzić na stojaku z drutu przez 5 do 10 minut. Włącz schnecken z patelni, gdy jeszcze ciepłe przez odwrócenie patelni na dużym talerzu lub blachy do pieczenia.
Podawać na ciepło schnecken.
Bakery Cookbook: Sweetness in Seattle by Tom Douglas and Shelley Lance. Zdjęcia: Ed Anderson. Copyright © 2012 by Tom Douglas. Opublikowane przez Harper