Schab pieczony z sosem śmietanowym Calvados
Pieczony Schab z sosem śmietanowym Calvados może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 925 kalorii, 78g białka, oraz 46 g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $9.1 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, pieprz, cebulę cipollini i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 4 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Schab pieczony z sosem pieczarkowym śmietanowym, Schab pieczony z sosem figowym, oraz Schab pieczony z brzoskwiniowym sosem BBQ dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 232° i ułóż stojak na środku. W międzyczasie wyjmij wieprzowinę z lodówki i pozostaw ją w temperaturze pokojowej, podczas gdy piekarnik się nagrzewa.
Tłuszcz wieprzowy ułożyć na środku patelni i smażyć przez 30 minut. W międzyczasie obierz cebulę i umieść je w dużej misce.
Pokrój pancettę w dużą kostkę i dodaj do miski.
Dodać cukier i tymianek, doprawić pieprzem i wymieszać rękami, odstawić.Zmniejsz temperaturę piekarnika do 177°, rozrzuć mieszankę cebula-pancetta wokół wieprzowiny w równej warstwie i piecz przez 20 minut. Mieszamy mieszaninę cebula-pancetta i kontynuujemy pieczenie, aż cebula będzie miękka i termometr do odczytu włożony do środka wieprzowiny o temperaturze145, około 10 do 20 minut więcej. (Schab różni się wielkością i grubością. Jeśli masz cieńszy schab, wcześniej sprawdź temperaturę. Jeśli schab jest gotowy przed cebulą, po prostu wyjąć go na duży talerz, aby odpocząć i kontynuować gotowanie cebuli, aż będą gotowe.)
Na średnim rondlu umieścić sitko o drobnych oczkach; odstawić.
Odcedzić wszystkie, ale 3 łyżki kapieli z patelni. Jeśli nie masz wystarczającej ilości kropli, dodaj masło w razie potrzeby.
Umieść patelnię na dwóch palnikach na średnim ogniu, aż masło stopi się, jeśli używasz.
Posypać mąką i zeskrobać wszelkie rumiane kawałki z dna patelni. Gotować, ciągle mieszając, aż do ugotowania surowego smaku mąki, około 2 do 3 minut.Zwiększ ciepło do średniej wysokości.
Ubij w cydrze lub soku i Calvados i gotować, ubijając od czasu do czasu, aż sos na wolnym ogniu i zgęstnieje, o 5 do 6 protokół.
Ubić bulion lub bulion i odmierzyć sól i doprowadzić do wrzenia. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zmniejszy się do około 2 1/4 szklanki, o 5 protokół.
Wlać mieszaninę przez sitko do rondla. Zawartość Sitka należy wyrzucić.
Umieść rondel na średnim ogniu, ubijaj śmietanę i nagromadzone soki na talerzu z wypoczętej wieprzowiny i gotuj na wolnym ogniu. Doprawić solą i pieprzem w razie potrzeby.
Pokrój wieprzowinę w poprzek na plastry o grubości 1/2 cala.
Podawać z mieszanką cebula-pancetta i sosem.