Schab pieczony z sosem Armagnac-śliwkowym
Schab pieczony z sosem Armagnac-Prune może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru dania głównego. Jedna porcja zawiera 1085 kalorii, 99g białka, oraz 64G tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 3,46 zł za porcję, ten przepis okładki 42% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz pod ręką pieprz, masło, śliwki i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. Przynosi je Wam Jedzenie i wino. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 76%, co jest solidne. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Schab Nadziewany Śliwkami, Schab Pieczony W Sosie Z Patelni, oraz Sos Żurawinowy Schab Pieczony.
Instrukcje
W średnim rondlu doprowadzić Armagnac do wrzenia.
Dodaj śliwki i gotuj na małym ogniu przez 3 minuty. Odstawić.
W małej misce połącz mielony czosnek, kminek i 1 łyżeczkę soli. Przetrzyj mieszaninę na całym schabie bez kości i pozostaw w temperaturze pokojowej na 1 godzinę.
Na dużą patelnię, mięsistą stronę do góry, doprawić solą i pieprzem. Polędwicę schabową połóż na półce, grubą stroną w dół.
Dodaj 6 obranych ząbków czosnku do patelni i wlej 2 szklanki wody. Piecz wieprzowinę przez 30 minut.
Dodaj 1 szklankę wody do patelni i piecz mięso przez 30 minut dłużej. Schab obrócić do góry i smażyć przez około 30 minut dłużej, czyli do momentu, gdy w najgrubszą część mięsa włożony zostanie natychmiastowy termometr 14
Przełożyć wieprzowinę na deskę do rzeźbienia i przykryć luźno folią przez co najmniej 10 minut lub do 20 minut.
W małej żaroodpornej misce zmiksuj masło z mąką, aby uzyskać pastę. Obróć mięsistą stronę żebra w dół. Ustaw patelnię na 2 palnikach na umiarkowanie wysokim ogniu.
Dodaj 3 szklanki wody i gotować na wolnym ogniu przez 2 protokół, skrobanie się rumiane kawałki z dołu i boków patelni. Zmniejszyć ogień do umiarkowanego i gotować na wolnym ogniu przez 10 minut, często mieszając i zacierania ząbki czosnku.
1/2 szklanki soków z patelni ubić na maślaną masę, aż będzie gładka.
Wyjąć żeberko z patelni do pieczenia.
Rozpuszczoną pastę maślaną ubić na patelni i dusić, często ubijając, przez 5 minut. SOS przecedzić do średniego rondla.
Dodaj śliwki i gotuj na umiarkowanym ogniu przez 5 minut. Doprawić solą i pieprzem. Schab pokroić w plastry grubości 1/4 cala i podawać z sosem.