Scaloppine Z Kurczaka
Scaloppine z kurczaka może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na $2.98 za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 830 kalorii, 30g białka, oraz 27 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. 3 osoby uznały ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz ryż, sok z cytryny, przyprawę do drobiu i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać ryż można śledzić to danie główne z Pudding Ryżowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 70%, to danie jest solidne. Spróbuj Scaloppine Z Kurczaka, Scaloppine Z Kurczaka, oraz Southwestern Chicken Scaloppine dla podobnych receptur.
Instrukcje
Funt 4 kawałki kurczaka między arkusze folii, aby spłaszczyć je, o grubości około 1/4 cala.
Posypać przyprawą do drobiu i doprawić solą i pieprzem, do smaku. Kurczaka zalać mąką, wytrząsając nadmiar.
Na dużej patelni na średnim ogniu, dodać olej i masło.
Wymieszać i gdy masło stopi dodać kurczaka, pracując partiami, aż będą złote, o 4 do 6 minut na stronie.
Kurczaka wyjąć na półmisek, przykryć i ogrzać.
Dodać bulion z kurczaka na patelnię i gotować na dużym ogniu, aż zmniejszy się o połowę i lekko zgęstnieje, o 5 protokół. Wymieszać z sokiem z cytryny, pietruszką i bazylią. Smak i dostosować przyprawy z solą i pieprzem, w razie potrzeby.
SOS polać gotowanym kurczakiem podawać z pieczonym czosnkiem i grzybowym Risotto.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Pokrój wierzch z główki czosnku. Umieścić go na dużym placu folii aluminiowej i skropić 1 łyżeczkę oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia na odsłoniętych goździków. Owinąć folię wokół i na czosnek. Pieczeń, aż będzie miękka, o 50 minut do 1 godziny.
Wyjąć z piekarnika i ostudzić.
Wlać 2 puszki bulionu do rondla, na małym ogniu i dodać 3 puszki wody. Przynieś na wolnym ogniu.
W dużym, ciężkim dnie patelni, podgrzać pozostałą oliwę z oliwek na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i saute 3 protokół.
Dodać grzyby, doprawić solą i pieprzem, do smaku i gotować, aż grzyby uwolnią swoje soki, o 5 protokół.
Dodać ryż i gotować przez 1 minutę do tostów.
Dodaj 2 chochle pełne gorącego bulionu do patelni i delikatnie wymieszaj ryż. Gotować, aż większość płynu zostanie wchłonięta. Wyreguluj ciepło tak, aby patelnia delikatnie bulgotała. Kontynuuj dodawanie bulionu i mieszając, aż cały bulion jest używany i ryż jest gotowane, ale nie mushy, o 20 do 25 protokół. Gdy ryż wchłonie cały płyn i będzie przyjemny i kremowy, wymieszaj masło, parmezan i miąższ czosnkowy. Przykryć i odstawić na 2 minuty.
Przełożyć do naczynia i podawać na gorąco.
Zarezerwuj 3 filiżanki do innego użytku.