Sałatka Żurawinowa
Sałatka żurawinowa może być tylko bezglutenowe i bezmleczne przepis, którego szukałeś. Ten przepis służy 15. Jedna porcja tego dania zawiera około 2G białka, 6G tłuszczu i w sumie 179 kalorii. Za 57 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 17 osób zrobiło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 20 minut. Działa dobrze jako hor d ' oeuvre. Przynosi ci smak domu. Mieszanka jabłek, cukru, żelatyny cytrynowej i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia nie tak niesamowity wynik spoonacular 17%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Sałatka z jarmużu z orzechami żurawinowymi z winegretem żurawinowym, Sałatka Żurawinowa, oraz Sałatka Żurawinowa.
Instrukcje
W dużym rondlu zagotuj cukier i wodę, ciągle mieszając.
Zdejmij z ognia; natychmiast mieszaj żelatynę, aż się rozpuści. Schłodź, aż mieszanina uzyska konsystencję niepokonanych białek jaj.
Dodać żurawinę, jabłka, pomarańczę i orzechy pekan. Włóż łyżkę do natłuszczonych pojedynczych foremek do sałatek, formy pierścieniowej 6-1/2 lub 11 cali. x 7-w. danie. Schłodź, aż będzie jędrny. W razie potrzeby podawaj na liściach sałaty i posyp odrobiną majonezu.
Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gruener Veltliner
Sałatka w menu? Spróbuj połączyć się z Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner. Sauvignon Blanc i Gruner Veltliner mają nuty herby, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkich winegret, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Maison Noir Knock On Wood Chardonnay z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
![Maison Noir zapukać do drewna Chardonnay]()
Maison Noir zapukać do drewna Chardonnay
2013 Knock On Wood jest wykonany w 100% z Chardonnay, w całości ze stali nierdzewnej i bez fermentacji jabłkowo-mlekowej. Pozyskiwany z winnic na zboczu wzgórza w Yamhill-Carlton AVA, przypominający grand crus Burgundii Cote d ' Or. Korzystał z bardzo długiej i zimnej fermentacji-prawie dwóch miesięcy-w wyniku czego powstało chude i podłe wino z perfumami melona spadziowego i gruszki, surfując po ogromnych falach minerałów, doprowadzając do mety miły przypływ pikantnego starfruit.