Sałatka śródziemnomorska z tuńczykiem na grillowanym pomidorze chleb ziołowy
Śródziemnomorska Sałatka z tuńczyka na grillowanym pomidorze ziołowym chlebem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 421 kalorii, 24g białka, oraz 32G tłuszczu. Na 2,25 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jest idealny do 4 Lipca. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pescatariańskie dieta. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 45 minut. Jeśli masz ocet, pieprz, papryka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć biały ocet można śledzić to danie główne z Ciasto Z Octem Pekan jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Grillowane steki z tuńczyka z dodatkiem pomidorów i ziół, Grillowana Cytrynowa Sałatka Z Kurczaka Śródziemnomorskiego, oraz Grillowana śródziemnomorska sałatka warzywna z pomidorowym balsamicznym winegretem.
Instrukcje
1
W średniej misce wymieszać pokrojonego w kostkę pomidora, 1 łyżkę oleju, sok z cytryny, musztardę, 2 duże ząbki czosnku drobno posiekane i suszoną bazylię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gorąca Woda (100°F)
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Naturalna Mieszanka Do Ciast
2
Dobrze wymieszać i odstawić na pięć minut.
3
Dodaj tuńczyka, seler, i świeża bazylia do mieszaniny pomidorów i dobrze połączyć. Przykryć i przechowywać w lodówce przez jedną do dwóch godzin lub na noc. Wymieszać przed serving.In kolejną średnią miskę, dodać pozostałą świeżą bazylią, świeżym oregano i octem.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeże Oregano
1 Szklanka Mocno Upakowanych Liści Bazylii
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
Mandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Dobrze wymieszać i odstawić na 10 minut.
5
Dodać cebulę i pozostały czosnek. Odstawić.Dobrze spłucz świeżą fasolkę szparagową i zatrzaśnij końcówki. Wrzuć fasolę do średniego garnka z wrzącą wodą, aż zaczną mięknąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Fasola Szparagowa
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Dodatki (opcjonalnie)
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina Wieprzowa
6
Fasolkę szparagową odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowa Fasolka Szparagowa, Dostępna W Dziale Warzywnym, Przekrojona Na Pół Pod Kątem
7
Dodaj odsączoną fasolę, paski czerwonej papryki i pomidory koktajlowe do mieszanki octu ziołowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielony Pomidor Zebra, Pokrojony W Cienkie Plasterki
Papaja (hawajska), Pokrojona W Drobną Kostkę
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Dodatki (opcjonalnie)
8
Dobrze wymieszać i przechowywać w lodówce przez jedną godzinę.Gdy gotowy do podania, skropić oliwę z oliwek na kromki chleba, grillować lekko, a następnie zorganizować duży talerz. Wymieszać sałatkę z tuńczyka i kopiec na wierzchu kromki chleba z grilla.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
1-1/2 Szklanki Piwa
Mandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki Warzywne
9
Dodaj pozostałą oliwę z oliwek, sól i pieprz do mieszanki zielonej fasoli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
10
Połączyć dobrze i łyżka mieszanki zielonej fasoli wokół kromki chleba z grilla z tuńczykiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Piwa
Mandarynki, Każda
11
W razie potrzeby posypać parmezanem.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Merlot, Pinot Noir i wino różowe to moje najlepsze propozycje do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Możesz spróbować GEN5 Merlot. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 12 dolarów za butelkę.