Sałatka ze świeżego łososia z ciecierzycą i pomidorami
Sałatka ze świeżego łososia z ciecierzycą i pomidorami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na $3.89 za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 35g białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 463 kalorie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Mieszanka skórki cytrynowej, skórki pomarańczowej, oliwek niçoise i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby wykorzystać ciecierzycę, można śledzić to danie główne z Ciasteczka bez alergenów jako deser. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Sałatka Ze Świeżego Łososia Z Ciecierzycą I Pomidorami, Pieczony Makaron Z Pomidorkami Cherry + Świeża Ciecierzyca, oraz Łosoś smażony z pomidorami i ciecierzycą - 7 punktów.
Instrukcje
1
Podgrzać 1 łyżkę oleju w każdej z 2 ciężkich dużych patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
2
Łososia posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
łosoś
3
Dodaj 3 filety do każdej patelni i gotować, aż prawie gotowane przez, o 3 protokół na stronę. Lekko schłodzić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
4
Rozgrzać pozostałe 4 łyżki oleju na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
5
Dodać ciecierzycę i wszystkie pozostałe składniki z wyjątkiem bazylii. Mieszać do ogrzania. Doprawić solą i pieprzem. Mieszaninę ciecierzycy podzielić na 6 talerzy. Łososia rozerwać na kawałki 1 - do 1 1/2 cala; rozrzucić na ciecierzycy.
Łosoś w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. The Frank Family Vineyards Lewis Vineyard Reserve Chardonnay z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 62 dolarów za butelkę.