Sałatka Ze Szpinakiem Mandarynkowo-Pomarańczowym
Sałatka ze szpinakiem mandarynkowo-pomarańczowym wymaga z grubsza 20 minut od początku do końca. Ten hor d ' oeuvre ma 53 kalorie, 2G białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. Za 44 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 24. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Przynosi ci smak domu. Wystarczy mieszanka cukru, soli, zielonej cebuli i garści innych składników, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe, bezmleczne, lakto ovo wegetariańskie i wegańskie dieta. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia dobry wynik spoonacular 57%. Podobne przepisy obejmują Jabłko mandarynka pomarańcza Gruszka i szpinak feta Sałatka z pomarańczowym dressingiem makowym, Sałatka ze słodkiego szpinaku i mandarynki, oraz Sałatka ze szpinaku i mandarynki z winegretem balsamicznym z granatu.
Instrukcje
W słoiku z obcisłą pokrywką połącz pierwsze pięć składników; dobrze wstrząśnij. Odłóż na bok. Na patelni gotuj i mieszaj migdały i cukier na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści, a migdały pokryją.
Rozłóż na folii, aby całkowicie ostygła.
W dużej salaterce połącz Rzym, szpinak, seler i cebulę.
Dodaj pomarańcze i słodzone migdały; delikatnie wymieszaj. Potrząśnij dressingiem; skrop sałatkę i wrzuć do płaszcza.
Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gruener Veltliner
Sałatkę można łączyć z Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner. Sauvignon Blanc i Gruner Veltliner mają nuty herby, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkich winegret, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Możesz spróbować Kumeu River Hunting Hill Chardonnay. Recenzentom podoba się to z oceną 4,8 na 5 gwiazdek i ceną około 60 dolarów za butelkę.
![Kumeu River Hunting Hill Chardonnay]()
Kumeu River Hunting Hill Chardonnay
To wino ma pachnące aromaty kwiatu cytryny / limonki na nosie, które są typowe dla uroczych perfum z owoców uprawianych w Hunting Hill. Rocznik 2013 został dotknięty wiosennymi przymrozkami, a kolejne plony były w przybliżeniu o połowę mniejsze niż zwykle. Lato było jednym z najlepszych w historii, a winogrona były pięknie czyste, dojrzałe i intensywnie aromatyzowane, tworząc wino o intensywnej koncentracji i złożoności, które będzie bardzo długowieczne.