Sałatka ze szpinakiem i Orzo
Sałatka ze szpinakiem i Orzo wymaga ok. 35 minut od początku do końca. Na 2,47 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 514 kalorii, 16G białka, oraz 29g tłuszczu każdy. 1592 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Działa dobrze jako niedrogie danie główne. Jeśli masz ocet balsamiczny, Greckie oliwki kalamata, orzeszki piniowe i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia improvable spoonacular wynik z 0%. Sałatka Ze Szpinakiem Orzo, Sałatka ze szpinakiem i Orzo, oraz Sałatka ze szpinakiem i Orzo są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Ugotuj makaron orzo: wrzuć do garnka osolonej wody do walcowanego wrzenia (1 łyżka soli na każde 2 litry wody).
Dodaj orzo do garnka. Pozostaw odkryte, gotuj na dużym ogniu z energicznym wrzątkiem przez 8-10 minut, aż al dente (ugotowane ,ale wciąż trochę jędrne).
Drenaż. Spłucz zimną wodą, aby szybko ochłodzić.
Toast orzeszki piniowe: Toast orzeszki piniowe przez ogrzewanie małej patelni na średnim ogniu.
Dodać orzeszki piniowe i mieszać od czasu do czasu, aż orzeszki piniowe są lekko rumiane. Uważaj, bo spalisz orzeszki.
Połowę szpinaku przecier z 1 łyżką oliwy z oliwek, wymieszaj z orzo: weź połowę szpinaku i przecier w robocie kuchennym lub blenderze, dodając jedną łyżkę oliwy z oliwek. W dużej misce wymieszać mieszankę szpinakowej oliwy z oliwek z gotowanym orzo, aż makaron będzie dobrze pokryty przecierem.
Cebulę, fetę, orzeszki piniowe, oliwki, pozostały szpinak wymieszać z orzo: drugą połowę szpinaku posiekać. Następnie delikatnie wymieszać szpinak, czerwoną cebulę, ser feta, orzeszki piniowe i oliwki Kalamata w orzo.
Zrób dressing: w małym słoiku połącz pozostałą oliwę z oliwek (2 łyżki), ocet balsamiczny, ocet z czerwonego wina, musztardę, suszoną bazylię i suszony estragon. Nałożyć pokrywkę na słoik i wstrząsnąć, aby połączyć. (Można również po prostu ubić te składniki w małej misce, ale metoda słoika działa świetnie, aby uzyskać dobrą emulsję.)
Wlać mieszaninę szpinaku orzo i delikatnie wymieszać, aż dobrze się zagnieżdżą.
Schłodzić przez co najmniej godzinę przed podaniem.
Polecane wino: Chardonnay, Gruener Veltliner, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Gruener Veltliner i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem do sałatek. Sauvignon Blanc i Gruner Veltliner mają nuty herby, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do tartych winegret, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Od A do z Chardonnay z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
![Od A do Z Chardonnay]()
Od A do Z Chardonnay
The 2010 od A do z Chardonnay otwiera się aromatami białych kwiatów, mandarynki, limonki, pigwy, mokrego kamienia i minerałów, które rozwijają się dalej w gałkę muszkatołową, miód, zielone jabłko z nutami imbiru. Atak minerałów jest jasny, przepyszny i intensywny. Niuansowy środek podniebienia niesie ze sobą smaki, które odzwierciedlają i wzmacniają aromaty. Wykończenie jest długie, czyste, chrupiące i soczyste ze smakami wiciokrzewu, cytrusów i mokrego kamienia. To wino jest przykładem klasycznego Oregon steely Chardonnay. Rok 2010 był wyjątkowym rocznikiem białych win w Oregonie i to wyrafinowane wino terroir driven nie jest wyjątkiem; jasne, pikantne i intensywne będzie dostarczać w ciągu najbliższych 5 lat.